вівторок, 27 листопада 2012 17:56

Янукович усі рішення приймає сам, Тимошенко грає в рулетку, Кличко жорсткий але справедливий - почерки політиків проаналізував графолог

  Григорій СЕМЧУК, 35 років, візуальний психодіагност, графолог, фізіономіст
Народився в Києві. Має дві вищі освіти: закінчив столичний Національний університет імені Тараса Шевченка – за фахом "фізик", та Університет ефективного розвитку – "психодіагност". Для аналізу використовує методику психодіагноста Володимира Тараненка – автора шести книжок, серед яких "Психоманіпуляції навколо нас", помер 21 жовтня 2011 року. 
Викладає фізіономіку та графологію на приватних курсах. “Визначаю, яку людину варто брати, а яку ні. Когось можна ставити заступником начальника, бо він не підсиджуватиме. А хтось іще й конкурентам інформацію зіллє. Моє завдання – це визначити. Гарантія аналізу за почерком на 90 відсотків. Проблема буває в інформативності почерку. Про одну людину можна книжки писати, а от, наприклад, почерк колишнього глави СБУ Валерія Хорошковського малоінформативний, витягнути з нього можна негусто”.
Одружений, має двох дітей
Григорій СЕМЧУК, 35 років, візуальний психодіагност, графолог, фізіономіст Народився в Києві. Має дві вищі освіти: закінчив столичний Національний університет імені Тараса Шевченка – за фахом "фізик", та Університет ефективного розвитку – "психодіагност". Для аналізу використовує методику психодіагноста Володимира Тараненка – автора шести книжок, серед яких "Психоманіпуляції навколо нас", помер 21 жовтня 2011 року. Викладає фізіономіку та графологію на приватних курсах. “Визначаю, яку людину варто брати, а яку ні. Когось можна ставити заступником начальника, бо він не підсиджуватиме. А хтось іще й конкурентам інформацію зіллє. Моє завдання – це визначити. Гарантія аналізу за почерком на 90 відсотків. Проблема буває в інформативності почерку. Про одну людину можна книжки писати, а от, наприклад, почерк колишнього глави СБУ Валерія Хорошковського малоінформативний, витягнути з нього можна негусто”. Одружений, має двох дітей

Журналіст "Країни" власноруч переписала інструкцію з техніки пожежної безпеки в офісі, щоб пересвідчитися у фаховості графолога. Сказала, що це – почерк редакційного завгоспа і попросила описати цю людину. Григорій Семчук намагався випитати, скільки їй років. Бо комплекси 15- та 35-річних говорять про різне. Але вона не зізналася. Фахівець кілька хвилин досліджував текст. Сказав, що почерк, скоріше за все, жіночий. Точно назвав основні риси характеру та здатність поводитися в різних ситуаціях. Правильно визначив хронічну хворобу.

Зразки почерків політиків взяли з офіційних декларацій, автобіографій, записок і книг відгуків столичних музеїв. За законодавством, декларацію й автобіографію державний службовець має заповнювати власноруч. Ми не стверджуємо, що всі документи політики писали особисто. Цілком можливо, хтось доручив це зробити істеричному, агресивному й заздрісному помічнику.

Графолог не знав, чиї почерки аналізує. Спочатку досліджував уривки з автобіографій, записки й автографи. Потім коментував характер власника почерку. Для зручності пронумерували зразки цифрами

Зразок почерку №1

Микола АЗАРОВ, 64 роки, ­прем'єр-­міністр

"Т" пише по-різному – дуже працьовита людина. Хороший керівник, уміє організувати процес так, щоб усі трудилися на 100 відсотків із позитивним результатом. Але й сам пахатиме на 200, на роботі може жити.

Реверсійна "д" свідчить про вміння добирати ­команду. ­Жорсткий керівник. Запальний, імпульсивний. ­Розлютившись, може не стриматися, швиргонути чимось у співрозмовника.

Ощадливий.

Краще працює ліва півкуля мозку, що відповідає за логіку. Далекий

від мистецтва. По-справжньому може захопити тільки хороша ­логічна ідея.

Зразок почерку №2

Сергій АРБУЗОВ, 36 років, голова ­Національного банку України

Вірний босу, не перебіжчик. Добре реагує на стресові ситуації, наполегливий. Почерк трохи "летить" – людина захоплюється справою, яку робить. ­Хороша віддана "вівчарка", однак може відстояти свою точку зору. Методичний, упертий. Як комп'ютер – його загрузили і працюватиме, доки виконає програму. Почерк крупний, але убористий – з усіх ситуацій і людей витискає максимум.

Почерк гострий, колючий – людина в спілкуванні така ж. Контактувати з ним – як об бите скло тертися.

"Ц" подібна до "у" – в роботі емоції стримує, блокує, а виплеску їх на сім'ю.

Бережливо-економний.

Трохи поверхневий, поганий аналітик. Змушений триматися в певних рамках, знеособлюватися. На це вказує "я", що не має хвоста. Хотів би бути розкутіший, приймати більше самостійних рішень.

"Р" пише по-різному – з хвостами – коротким рівним та у формі петлі. Людина сама по собі сильна, але є ­фактор соціальної лякливості – важелі, на які можна натиснути, і вона здасться. Наприклад, гроші, що боїться ­втратити.

Зразок почерку №3

Раїса БОГАТИРЬОВА, 59 років, віце-прем'єр-­міністр охорони здоров'я

Хвостик "в" поламаний – людина отримала влади менше, ніж хотіла. ­Сьогоднішня її посада – компроміс із ­собою: посиджу на цьому місці, скільки треба, щоб потім зайняти краще. Але навряд чи досягне кращого, бо не спроможна на інтриги, на бунт.

Конкретна, пряма, відверта, відкрита. Добре думає перед тим, як сказати. Якщо говорить "так", то це саме ствердна відповідь, а не "ні" чи "можливо".

У прийнятті рішень догматична. Усі свої догми формує з особистих міркувань безпеки. Тобто прийняла рішення і переконати її неможливо. Не тому, що людина не здатна іти на компроміс, а тому, що це рішення для неї – найзручніше.

Зразок почерку №4

Юрій БОЙКО, 54 роки, міністр енергетики та вугільної промисловості

Системник. Його треба ставити керівником міністерства, підприємства, де потрібно систематизувати процес. За природою – не боєць. Потребує заступника, який вирішуватиме всі питання у владі, "ітиме на війну".

"Д"-шки хвостиками виходять із лівого боку – людина досвіду, реалістичний, прагматичний і конкретний. У робочих процесах намагається використати попередні напрацювання й довести до такого стану, щоб працювали як годинник – ­зрозуміло, чітко і без відхилень. Потім йому стає нецікаво, тому ­треба переводити на посаду в установу, де панує хаос, щоб навів лад там.

Трудоголік. Працює тільки з перевіреними речами і ­людьми.

Зразок почерку №5

Костянтин ГРИЩЕНКО, 59 років, міністр закордонних справ

Звір. Найсильніший із почерків усіх політиків, яких я бачив, після почерку Леоніда Кучми. Таку людину краще мати союзником, ніж ­ворогом. Не розмінюється на дрібниці. Якщо взявся за роботу, доведе до кінця. Знає ціну серйозних розборок, через дрібниці ніколи в них не полізе. "З" має підтягнутий хвіст – не ­любить скандалів. Прагне влади, готовий іноді трохи прогнутися, щоб отримати потрібне.

Якщо сказав дружині: "Смажена картопля на обід", то це – закон. Якщо підлеглий провинився, майже напевне – звільнення.

"Т" занижується – останнім часом припустився якихось проколів. Проте його це зробило сильнішим.

З'явилося більше скептицизму й цинізму. Не сентиментальний. Якщо поспішатиме на роботу, а на дорогу вискочить собака – переїде й не зупиниться.

Зразок почерку №6

Віталій КЛИЧКО, 41 рік, лідер партії УДАР

"Р" видає сильну, цілісну людину. Вміє за себе постояти. Якщо розкочегарили й пустили битися, зупинити неможливо.

Відростки "д" і "у" вказують на ­вміння переживати, невротичність і чуттєвість. Виходить комбінація – сильний і добрий. У кількох буквах "д" і "у" ­хвостики загинаються праворуч – у роботі періодично грає з ­коліс, намагається бігти поперед батька.

Розумний, швидко вчиться. Не любить ризикувати з прийняттям рішень. Не авторитарний, керує жорстко, але справедливо.

Кругляш "в" розірваний – дуже хоче у владу, заради неї ладен покинути улюблену справу.

Зразок почерку №7

Андрій КЛЮЄВ, 48 років, секретар Ради ­Національної безпеки та оборони

Під час заповнення декларації написав власне ім'я друкованими літерами – чогось боявся, щось хотів приховати, намагався бути обережним. ­Потім "попустило", перейшов на прописні.

Швидко орієнтується в ситуації, уміє прийняти єдино правильне рішення. Хитруватий. Надійний служака. З нижчими за званням справедливий. Якщо хтось із команди налажав, мститися не буде – просто вижене. Абсолютна відсутність агресії та самовдоволення.

Якщо хтось буде до нього влаштовуватися на роботу і почне лестити, вижене, бо не любить цього. По тому, як пише слово "дружина", видно, що жінка його контролює, вона вдома – бос. А він до цього нормально ставиться. "С" у слові син подібна до "о" – має чітке уявлення про те, якими його діти повинні бути. Якщо сини відповідатимуть цьому уявленню, стосунки будуть хороші.

Зразок почерку №8

Борис КОЛЕСНІКОВ, 50 років, віце-прем'єр- ­міністр інфраструктури

Емоційність зашкалює, але дуже високий ступінь самоконтролю. Якщо ­нажив ворога під час сварки, ліквідує його не одразу, а коли буде потрібно.

"Т" вказує на високий рівень інтелекту, миттєве прийняття рішень. Складну ситуацію розрулить швидко й правильно, при цьому не бігатиме радитися з керівництвом.

Прагматичний. У прийнятті рішень керується чистою ­вигодою. ­Сильно не ризикуватиме, візьме рівно стільки, скільки необхідно. Якщо пообіцяє, виконає.

Відростки "д" неповні, іноді трикутні – людина не придатна в роботі, де треба вибудувати систему. Швидко приймає ­рішення й ­біжить попереду потяга.

"Ф" схожа на три кружечки – у гніві божеволіє. Процесу не ­відчуває. Бере інтелектом. Владу любить, але не маніяк. Як керівник – ­жорсткий.

У "м" перший відросток вищий від другого – людину можна демпінгнути. Це той випадок, коли просить за роботу тисячу доларів, кажеш 700 – і одразу погоджується.

Зразок почерку №9

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, 56 років, ­міністр ­юстиції

Високий ступінь компромісності. ­Сильно прогинається перед обставинами.

Велике бажання бути на сцені, на трибуні. ­Очевидно, батьки любили-хвалили, ставили на стільчик і казали, що він – найрозумніший. Люди, які влаштовуються до нього на роботу, мають казати, що він найрозумніший, найліпший, найкрутіший. ­Боятися переборщити не ­треба. У дружини теж потребує постійного підтвердження, що він – найкращий. Якщо цього не буде, як варіант – знайде ­коханку.

Якщо влаштовуватиме свою дитину у вуз, але йому скажуть: "Вибач, будь ласка, місце зайняте" – поступиться. Але кривдника запам'ятає й за нагоди помститься.

Швидко йде на фінансові компроміси.

Дуже емоційний, любить великі застілля.

Зразок почерку №10

Володимир ЛИТВИН, 56 років, голова Верховної Ради

Сухий, Жадібний, Образливий. Мстивий. ­Головна програма – втриматися при владі. Як це все відбудеться, байдуже. Здатен максимально прогнутися. Дискомфорту при цьому не відчуватиме. Друзів обирає рівних собі – за снобізмом, посадою і статками.

У слові "дружина" "у" не з'єднується з "ж". "У" – це чуттєвість, переживання, злиття, а "ж" – побут. Є небажання відчувати те, що відбувається навколо.

Зразок почерку №11

Сергій ЛЬОВОЧКІН, 40 років, глава ­Адміністрації президента

Розвинуте стратегічне мислення, уміє робити мегапроекти – дуже глибокі хороші "д". Неповерхневий, розважливий.

Хороший боєць, сильний, стійкий до стресів. Уміє накопичувати агресію та розряджати її. В "р" немає високих відростків – людина ситуації. Не накидає на неї своїх уявлень, оцінює реально. Якщо дасть наказ про ліквідацію, буде безжалісний.

"Т" класична з рисочкою угорі – бюрократ. Приймає рішення, спираючись на думку шефа або закон. Працівників на роботу бере з огляду на титули й регалії.

"Й" має фігурну пташку вгорі – чуттєвий та емоційний.

"В" із високим рівним хвостиком – жорсткий начальник, ­любить усе контролювати. Влади може взяти значно більше, ніж зараз має. Стримує себе, не заривається.

Зразок почерку №12

Петро ПОРОШЕНКО, 47 років, міністр економічного розвитку й торгівлі

Слабка риса – відсутність ударних якостей. "Р", що відповідає за ці якості, слабенька. Штовхне, але не битиме. За посаду змагатиметься, але не піде до кінця.

Не відчуває небезпеки. "Д"-шка проскочила з трикутним хвостиком – може звинувачувати інших у своїх невдачах. Команду гуртує за принципом сім'ї.

Чуттєва сфера пронизує весь характер. Це видно по роздутих літерах "у", "д", "з". На кожен учинок покладає багато сподівань. Відповідно, через кожну невдачу сильно переживає. Нестійкий до стресів.

Дуже честолюбний. І тут розбіжність. Бо, з одного боку, по роздутій "в" видно, що хоче влади. З іншого – битися за неї не зможе. Тобто прагне влади більше, ніж може втримати.

По тому, як пише слово "дружина" – розділяє склади, сере­ди­нка букви "ж" має великий хвіст у вигляді петлі – видно, що в сім'ї жорсткіший, ніж на роботі.

Хвости "у", "д" тягнуться назад. Це так звані хвости з минулого. ­Людина сентиментальна, чуттєва. Якщо однокласник попросить влаштувати на роботу – влаштує. Дружині пробачить зраду, партнерові – "підставу" в бізнесі.

"Й", що відповідає за експресію, – із завитушкою. Може "рисонутися", є трошки самолюбування. Подобається, коли на нього дивляться ­збоку.

Щирий. Якщо понесе гроші у благодійний фонд, то це буде зроблено не для камери. Йому важко кривити душею й продавати себе.

Зразок почерку №13

Петро СИМОНЕНКО, 60 років, керівник фракції Компартії у Верховній Раді

Ця людина за останні років п'ять дуже сильно змінилася. Раніше була емоційна, чуттєва, вміла співпереживати, зливатися з партнером, розуміти його. Зараз же влаштовує війну заради вигоди.

Букви "р" із хвостиком у вигляді петлі, що загинається всередину. Точно такі були у Юлії Тимошенко в період, коли вона влаштовувала бучу з епідемією грипу – масовою істерією для того, щоб із цього щось зрубати.

Сама по собі людина добра, душевна. Але чомусь обрала програму: коли все погано, мені добре. Верхівка "в" завалюється на бік – любить владу, але на даний момент пріоритетом є гроші.

Трикутні хвостики "д" – звинувачує оточуючих у своїх невдачах. Не вчиться на помилках.

"А", що символізує початок, трохи подібна до "я", має великого "хвостяру" – хоче обнулити ситуацію й почати все спочатку. "Т" класична, як у школі вчили писати, – дог­матичний, консервативний. Але відстоює свою точку зору м'яко.

Усі букви роз'єднані – дуже обережний, між буквами великі розриви – вивіряє кожен крок. Бракує методичності й послідовності.

"М" має перший вершечок круглий, другий – гострий. ­Перше – це минуле, друге – майбутнє. Людина сприймає минуле, як комфортне, душевне, тепле. Майбутнє – ризиковане й небезпечне. Але обирає його свідомо.

Зразок почерку №14

Дмитро ТАБАЧНИК, 49 років, міністр освіти

Психологічно сильний, цільовий і жорсткий. На провокації не смикає­ться. Його важко на чомусь підловити, обережний, ­хитрий. ­Намагається триматися одинаком і має позицію "як вітер повіє". Але при цьому не боїться приймати викликів. ­Притиснутий до стінки – битиметься, воюватиме. Уміє за себе постояти. Власну агресію контролює й завдає удар тоді, коли це необхідно.

Сліпо чиюсь волю не виконуватиме. Має власну програму, рухається за нею.

Творча людина, шукає собі таку саму пару. Любить свободу – ­почерк без "зчіпок", тому сповідує принципи вільного кохання.

Не авторитарний.

Зразок почерку №15

Юлія ТИМОШЕНКО, 52 роки, колишній прем'єр-міністр (графолог аналізує декларацію, заповнену Тимошенко 2004 року, а також записки, що Юлія Володимирівна передала з Качанівської колонії у квітні та липні цього року. – "Країна")

З людиною відбулася дивна метаморфоза: з бюрократа у прийнятті рішень перетворилася на авантюриста. ­Ранній почерк свідчить про високий ступінь злості, агресивність, готовність видряпати очі супернику. Але видряпуватиме їх, спираючись на букву закону. За логікою, бюрократ мав би й далі залишитися бюрократом. Але тепер змінилися "т" – людина намагається грати в рулетку, у неї нема чіткого розуміння, як приймати рішення і що ­робити.

На початку записки рядки рівні. Автор не дуже вірить у те, що це дасть результат. Потім рядки повзуть угору – привалили воля, оптимізм. Мітки сторінок у правому кутку, ще й обведені кружечком – дуже високі очікування позитивного результату. Переноси свідчать про відсутність страху перед майбутнім.

Як і раніше, простежується недовіра та високий ступінь агресії, потреба виливати її на людей.

Зразок почерку №16

Сергій ТІГІПКО, 52 роки, віце-прем'єр-міністр соціальної політики

Форма "т" вказує на інтелект. Пішов у владу, щоб мізки пахали, є потреба в постійній інтелектуальній роботі.

Підтискає хвостик "з" – не любить скандалів. Якщо прийде в гості й почує, що там сварка, – утече.

У букв підтиснуті вушка – не любить розкриватися, черствий, у побуті себе стримує.

Компромісна, гнучка людина, може змінити правила, пожертвувати власними інтересами, перебудуватися. На удар ударом не відповість, спустить на гальмах.

Зразок почерку №17

Олег ТЯГНИБОК, 44 роки, ­народний депутат, лідер Всеукраїнського ­об'єднання "Свобода"

Роздуті відростки в "д" та "у" вказують, що людина емоційна, часто ображається та мстива. "К" свідчить про чіткі уявлення: що – добре, а що – ­погано.

"Н" показує те, як людина змінюється. Має вищий лівий відросток, що вказує на переживання. Не кине й не зрадить друга через сентименти минулого. Консерватор, який живе за старими моделями й не хоче вигадувати нових.

"М" має роздутий перший хвостик і тонкий – другий. ­Людина йде з комфортного минулого заради нових завоювань. Готовий до бійки та випробувань. Між буквами не вистачає зчіпок – вивіряє кожен крок.

У слові "син" "н" схожа на англійську "h". Має чіткі уявлення про те, яким має бути син. І буде під ці уявлення підганяти його.

"С" має форму равлика – людина вірить, що вона незвичайна та ­унікальна.

З дружиною дуже м'який, можливо, вона навіть ним керує.

"В" вказує на те, що влада має поєднуватися з грошима. Не авторитарний, людина не влади, а ідеології. Якщо брати принцип старої радянської системи, він – політрук, який має вдовбати людям у голови ідею й піти з ними на смерть.

Пузаті заглавні букви – в роботу вкладає багато почуттів, сподівань, витрачає на це більше енергії, ніж потрібно. ­Можливо, через це "пошалює" серце.

Зразок почерку №18

Валерій ХОРОШКОВСЬКИЙ, 43 роки, перший віце-прем'єр міністр

Убористий, зібраний почерк свідчить про максимально дисциплінованого, акуратного й мобілізованого власника. Заточені хвостики в "у", "д" характеризують суху, конкретну, цілісну натуру. Націлений на справу, витрачає на неї рівно стільки часу, емоцій та енергії, скільки необхідно. Не перепрацьовує. Має високий ступінь позерства. Якщо дорогою на роботу попросить милостиню жебрак, дасть лише у випадку, якщо це зніматиме телебачення.

Не "гризун" – посад зубами не вигризав, не фанат влади – маленькі вершечки букви "в". До керівних постів іде тихо, методично, крок за кроком. Між двома керівниками вибере не того, кому симпатизує, а сильнішого. Але служитиме вірно.

Постійно озирається на себе й запитує: "Як я виглядаю?" ­Людина має уявлення, якою хоче бути й постійно звіряє його з тим, що є насправді. На оцінки оточуючих не надто зважає.

Зразок почерку №19

Віктор ЯНУКОВИЧ, 62 роки, президент України

Влади бере рівно стільки, скільки необхідно.

На стрес реагує повною мобілізацією. Негаразди роблять його ще сильнішим. Добре тримає себе в руках.

"У", "д" мають трикутні хвостики – таку людину краще не ­ображати, запам'ятає і може помститися. Має подвійну модель поведінки, бо в одному й тому ж тексті "р" пише по-­різному. Дуже небезпечний тільки у випадку, якщо розізлити, зацькувати, не дати вибору. Нікого не чіпатиме, доки його не притиснути до стіни. На провокації, звинувачення реагує "собака гавкає, караван іде". Усі рішення приймає сам, переконати у їхній неправильності нереально.

Простежується образливість.

Не грає на публіку. Якщо чимось зацікавився, то по-справжньому.

Хвостики в "д" трикутні – підозріливий, недовірливий.

Людині важко виражати свої емоції.

Зразок почерку №20

Арсеній ЯЦЕНЮК, 38 років, народний депутат, ­лідер партії "Фронт змін"

Геній-учений. Не знає кордонів, йому потрібно все вище і вище. Такі надзвичайно ефективні при пошуку виходів зі складних ситуацій. Знайдуть ідеальне рішення, побачать шпарину в стіні. Мають дуже високий ступінь стратегічності – на це вказує рівний почерк. Але після того людину одразу треба знімати з посади, бо вона не має терпіння довести справу до кінця.

Професіонал, який зможе відкрити неймовірно прибутковий ресторан, але не помічатиме, що персонал потихеньку краде гроші з каси. Йому потрібні двоє помічників. Один – виконувати замість нього рутинні справи, а другий – доводити все до кінця. Посада, на якій треба перебирати папірці, його знищить.

Рівний почерк із летючими відростками – бог, екзальтована самозакохана людина із завищеною самооцінкою. Якщо влаштовуватися до нього на роботу, треба захоплюватися ним, боготворити. Але важливо не переграти. Дуже розумний – вирахує.

Зараз ви читаєте новину «Янукович усі рішення приймає сам, Тимошенко грає в рулетку, Кличко жорсткий але справедливий - почерки політиків проаналізував графолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути