вівторок, 15 січня 2013 15:12

Скандальна справа з графіті: студенти отримали терміни "через негативні асоціації"

Сумчан Володимира Никоненка, 23 роки, та 19-річного Ігоря Ганненка засудили за "обличчя чоловіка, яке у оточуючих викликає негативні асоціації з пораненням людини". Саме так в Заріченському районному суді міста Суми визначили графіті із людиною, схожою на президента України Віктора Януковича.

"Навіть не йдеться, що то зображення Януковича. Якщо то пересічна людина, яку поранили, то чому це кримінальна справа?", - дивується захисник хлопців Лариса Сукач.

14 січня суддя Микола Шершак виніс вирок: Ганненко отримав 1,8 року ув'язнення, Никоненко - 1 рік трудової колонії. Сумчан звинуватили у хуліганстві.

"Це частина друга статті 296 Кримінального кодексу. Хоча дії моїх підзахисних не утворюють складу злочину. Це дрібне адміністративне правопорушення. Нонсенс якийсь. Обов'язково будемо подавати апеляцію", - уточнює Лариса Степанівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За графіті з Януковичем активісти отримали по кілька років в'язниці

Графіті хлопці ніби-то малювали ще півтора роки тому. Мають двох спільників - Дмитра Данилова, 19 років, та Михайла Писарцова, 22 роки. Їх учора засудили до двох років ув'язнення. Окрім графіті, вони зізнались у тому, що малювали свастики та облили фарбою синагогу.

"Ігор Ганненко - студент педагогічного вишу. Очолював профспілку в університеті, - розказує місцевий житель Андрій Рибалко. - Відразу після того, як його затримали та випустили на підписку, ми зустрічались. Він погано ходив, в міліції били по ногах. Він та Вова під тиском визнали свою вину. Їм пообіцяли умовні терміни. Тому вони не давали справі розголосу. А вчора несподівано отримали вирок. Найбільше вразило, що Вові Ніконенку дали рік обмеження волі. Адже написи замальовані, ніхто претензій не висував. З Даниловим та Писарцовим я не знайомий. Відомо тільки, що до суду вони утримувались в СИЗО".

Зараз ви читаєте новину «Скандальна справа з графіті: студенти отримали терміни "через негативні асоціації"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути