вівторок, 04 вересня 2012 14:58

В Ізраїлі спаплюжили християнський храм

В Ізраїлі спаплюжили християнський храм
Стіни були обписані образливими графіті на івриті. Фото: Лента.ру

Ізраїльська поліція розпочала розслідування за фактом спаплюження християнського монастиря у місті Латрун.

В результаті нападу на культову установу, вчинену в ніч на 4 вересня, його стіни були обписані образливими графіті на івриті ("Ісус - це мавпа" і тому подібними), а дерев'яні ворота монастиря - спалені.

Настоятель монастиря абат Луї заявив, що напад стався близько половини четвертого ранку за місцевим часом. Тривогу підняв один з ченців-паломників, що спав у гостьовій кімнаті. Побачивши, що двері монастиря горять, він почав бігати по келіях і будити братію. Піднявши людей на ноги, він схопив вогнегасник і загасив полум'я.

"Якби він не встиг цього зробити, тут би все згоріло", - додав настоятель.

За його словами, монахи розуміють непорозуміння, що виникають в ізраїльському суспільстві через примусову евакуацію деяких єврейських поселень із західного берега Йордану.

"Але зовсім неясно, при чому тут ми? Ми, християни, намагаємося все робити з любов'ю. Нас дуже засмутив цей інцидент. Ганьба тим, хто не бажає зрозуміти і прийняти людей інших поглядів", - сказав абат Луї.

Ізраїльські поліцейські підозрюють у скоєнні нападу правих радикалів, які часто мстять за евакуацію поселень, нападаючи на церкви, мечеті і простих палестинців.

"Ми сформували спеціальну слідчу бригаду для розслідування цього інциденту. Подія - дуже важке порушення порядку, і ми маємо намір віднестися до цієї ситуації з усією серйозністю", - заявив глава поліцейського департаменту Єрусалиму Мені Іцхакі.

Напад на монастир у Латруні - вже не перший подібний інцидент подібного роду. У лютому поточного року вандали написали "Смерть християнству" на баптистської церкви в Єрусалимі, а також проткнули шини автомобілів, припаркованих біля церкви.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі спаплюжили християнський храм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути