Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2008 08:56

Вандали зруйнували мусульманський цвинтар у Криму

На центральному мусульманському цвинтарі в кримському селищі Нижньогірський вчинено акт вандалізму - невідомі зруйнували практично все надгробне каміння.

Про це повідомили в прес-службі Меджлісу кримськотатарського народу.

За даними Меджлісу, інцидент стався в ніч з 9 на 10 лютого. За словами голови Нижньогірського регіонального меджлісу Мустафи Салманова, про те, що сталося, йому повідомив один із співвітчизників, який, прийшовши вранці на кладовище, побачив, що практично все надгробне каміння (понад 220) повністю зруйновано.

Крім того, зазначають в Меджлісі, невідомі частково зруйнували паркан мусульманського кладовища, а також убили собаку, який був єдиним сторожем на кладовищі (у бюджеті комунальної служби району не передбачене фінансування охорони цвинтарів - як мусульманського, так і християнського).

На думку членів регіонального меджлісу, те, що відбулося є запланованою акцією. "Такий об"єм руйнувань не може бути здійснено рукою одного або двох вандалів, і, схоже, це є запланованою акцією", - заявляє прес-служба Меджлісу.

М.Салманов повідомив про те, що сталося в СБУ, міліцію, прокуратуру смт. Нижньогірського, а також головам Нижньогірської райради і райдержадміністрації. За даним фактом порушено кримінальну справу і ведеться слідство, зазначають в Меджлісі.

За інформацією М.Салманова, завтра, 11 лютого, біля будівлі Нижньогірської райради регіональний меджліс збирається провести мітинг протесту. "У ньому візьмуть участь не тільки жителі, які сповідують іслам, але й християни, оскільки подібні факти обурюють релігійні почуття будь-якої людини, незалежно від її віри", - зазначають в Меджлісі.

Крім того, завтра планується провести позачергове засідання райради, на якому буде розглянуто цей акт вандалізму, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Вандали зруйнували мусульманський цвинтар у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути