середа, 11 травня 2022 22:34

Стало відомо, коли на Netflix покажуть картину "Носоріг" Олега Сенцова

Стало відомо, коли на Netflix покажуть картину "Носоріг" Олега Сенцова
Кримінальна драма "Носоріг" показує становлення кримінального авторитета у 1990-х. Фото - надане знімальною групою

Кримінальну драму "Носоріг" українського режисера Олега Сенцова покажуть на американській стрімінговій платформі Netflix. Картину можна буде переглянути з 23 травня.

Про це повідомляє The Village Україна.

Стрічка буде доступною для перегляду в Україні. Картина розповідає історію героя на прізвисько Носоріг, який у 1990-ті стає частиною кримінального світу. Після особистої драми намагається переосмислити життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Навчився жити в окопі" - Сенцов захищає Україну на передовій

"Я ніколи не хотів знімати кіно саме про 90-ті роки. У будь-якій історії для мене важлива людина. Сценарій написав під враженням розмови зі знайомим, якого потім назвав "Носорогом". Знав його з одного боку – у 1990-ті він був у тому бандитському русі. Але потім відкрився для мене по-іншому. Та розмова вразила, вирішив, чого б не зняти про нього кіно. Про людину, на яку можна подивитись з різних боків. Однозначно Носоріг жертва 90-х, у нього майже не було вибору. Це складні почуття. Герой нічого хорошого не робить. Але все одно хочеться, щоб в кінці його пожаліли", - розповів у коментарі Gazeta.ua Сенцов.

Про те, що Netflix придбав фільм Олега Сенцова, стало відомо ще в лютому, але дату онлайн-премʼєри на платформі не оголошували.

Це перший український ігровий фільм, яки покажуть на платформі Netflix. До цього платформа купила документальний фільм "Домашні ігри" української режисерки Аліси Коваленко.

"Носоріг" – друга повнометражна робота українського режисера Олега Сенцова. Сценарій був написаний ще до незаконного ув'язнення митця Російською Федерацією. Після звільнення Сенцова сценарій дещо змінили. Світова прем'єра фільму відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі "Горизонти", українська – восени 2021-го на Київському тижні критики. В український прокат стрічка вийшла 17 лютого 2022.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли на Netflix покажуть картину "Носоріг" Олега Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі