пʼятниця, 22 травня 2020 19:05

Виставу покажуть на мисі де зливаються два лимани

23 травня у Херсонському театрі Миколи Куліша відбудеться прем'єра музичної програми "Amore mio Італія". Складатиметься з італійських народних пісень. Актори виконають їх в образах Труффальдіно з п'єси "Слуга двох панів" Карла Ґольдоні, веронців Ромео і Джульєтта з шекспірівської драми.

Декорації італійського дворика зведуть на службовому подвір'ї театру.

  Режисерка музичної програми "Amore mio Італія" заслужена діячка мистецтв України Ірина Корольова показує акторам, як треба правильно рухатись під час дійства.Фото Вадима Гнідаша.
Режисерка музичної програми "Amore mio Італія" заслужена діячка мистецтв України Ірина Корольова показує акторам, як треба правильно рухатись під час дійства.Фото Вадима Гнідаша.

"Вже у червні на цій локації покажемо програму "Вечір у Парижі" за мотивами вистави Любові Калюжної "Світ пісень Едіт Піаф". В серпні відвідувачі театру впізнають на новій сцені херсонський дворик. Кожного разу в програмі будуть з'являтися герої із репертуарних вистав театру", - розповідає режисерка Ірина Корольова.

  На репетиції музичної програми "Amore mio Італія" актор Херсонського театру Куліша Костянтин Рогань виконує пісню свого героя з вистави "Труфальдіно". Фото Вадима Гнідаша.
На репетиції музичної програми "Amore mio Італія" актор Херсонського театру Куліша Костянтин Рогань виконує пісню свого героя з вистави "Труфальдіно". Фото Вадима Гнідаша.

"Ідея дворику, народилася десь півтора роки тому, - додає директор-художній керівник Херсонського театру Олександр Книга. - Минулого року ми зробили тут закриття сезону для працівників театру. На фестивалі "Мельпомена Таврії" тут збиралися режисери та актори. Спілкувалися. Тепер це шоста сцена нашого театру. П'яту відкрили кілька років тому в лісі. Працюємо над сьомою локацією в ландшафтному заказнику "Станіславський". Це наші Херсонські гори. Точніше живописний мис де зливаються два лимани – Дніпровський і Бузький". Розпочати експерименти з новими майданчиками вирішили з апеннінської теми, щоб підтримати італійських медиків. За столиком розсадять не більше чотирьох глядачів у масках. Закупили дезінфікуючий засіб. Наприкінці програми усі зможуть поспівати у італійському караоке.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я не шмат м'яса і це вам не ескорт - акторка звинуватила театрального продюсера в об'єктивації та насиллі

Сцена в лісі театру Куліша знаходиться в Олешках за 18 км. від Херсону, на базі зеленого туризму "Чумацька криниця". В репертуарі дві вистави режисера Сергія Павлюка: "Лісова пісня" за Лесею Українкою та "Майська ніч" за Миколою Гоголем.

"Переносимо туди "Бабу Прісю, або на початку і наприкінці часів" Павла Ар'є, "Обережно жінки" та "Ображені. Росія" Андрея Курейчика, а також програму "Як в Таврійському селі куми весело жили" Ірини Корольової, - продовжує Олександр Книга. - Виношуємо ідею програми "Мелодії лісу". Хочеться, щоб люди послухали класичну музику між соснами південного лісу. Цю ж програму зіграємо на Станіславських горах. В середині червня презентуємо прем'єру "Сон в літню ніч" Вільяма Шекспіра. Режисер Євгеній Резніченко. Це імерсивна вистава. Глядачі ходитимуть від однієї локації до іншої. Буде декілька сцен. Така вистава буде першою в історії нашого краю".

22 травня в Херсоні мав розпочатися 22-й Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії". Через пандемію коронавірусу захід перенесли на 10-13 вересня. Сьогодні адміністрація театру Миколи Куліша та організаційний комітет фестивалю підняли у Потьомкінському парку прапор Мельпомени.

Зараз ви читаєте новину «Виставу покажуть на мисі де зливаються два лимани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі