пʼятниця, 06 квітня 2018 17:27

Склали рейтинг українських артистів за згадками у "Вікіпедії"

Склали рейтинг українських артистів за згадками у "Вікіпедії"
Софія Ротару очолила рейтинг. Фото: kp.ua

Музичне онлайн-видання Karabas Live склало рейтинг українських музикантів за кількістю статей на сайті "Вікіпедія".

Лідером у списку стала співачка Софія Ротару. Про неї написали 65 мовами.

"Про Софію Ротару можна прочитати майже всіма європейськими мовами – серед них бретонська, баскська, ісландська, галісійська і нижньосаксонська, а також такими екзотичними, як кашубська, фламандська, арамейська, амхарська та суахілі", - пишуть у Karabas Live.

До трійки лідерів увійшли співачки Джамала (61 мова) та Руслана (58 мов). Велику кількість іноземних статей пов'язують з перемогою виконавиць на Євробаченні.

Далі у списку опинилися Ані Лорак (46 мов), Верка Сердючка та Ірина Білик (по 35 мов).

Серед згаданих у рейтингу виконавців найменш представленими у "Вікіпедії" стали Монатік (6 мов), Onuka та Brunettes Shoot Blondes (по 5 мов), а також Олег Винник (4 мови).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві українські співачки потрапили у головний ролик Євробачення-2018

Кліп українського інді-поп-гурту Brunettes Shoot Blondes переміг на міжнародному конкурсі кінематографістів Los Angeles Film Awards в Америці. Відеоробота музикантів Hips стала "Найкращим кліпом березня". Ролик презентували у грудні 2017 року. Герої відео - птах із полароїдом та отвором для монеток, рожеві собаки та летючі акули, а також багато ґаджетів.

Зараз ви читаєте новину «Склали рейтинг українських артистів за згадками у "Вікіпедії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі