четвер, 01 листопада 2012 14:29

"Смерть має бути схожа на тебе – ошатна, весела" - огляд кінопрем'єр 1 листопада

"Смерть має бути схожа на тебе – ошатна, весела" - огляд кінопрем'єр 1 листопада
Кадр з фільму "Остання казка Рити". Фото: kinopoisk.ru

Вікенд, що наближається принесе в кінотеатри фільми на буд-який смак. Для шанувальників екшену – нові пригоди Джеймса Бонда, для патріотів – альманах "Україно, goodbye", наймолодшим кіноманам – "Ральф-руйнівник", а тим, хто любить артхаус – "Табу" та "Остання казка Рити". Ну, і нарешті прихильникам документального кіна – "Стів Джобс: втрачене інтерв'ю".

007: Кординати "Скайфол"

Приурочена до п'ятдесятирічного ювілею франшизи нова історія пригод елегантного спецагенту вже встигла встановити рекорд, зібравши в прем'єрний вікенд в кінотеатрах рекордні 100 млн. доларів.

За сюжетом в центрі конфлікту опиняється начальниця Бонда – М. Дає про себе знати минуле командувача спецрозвідки, тож Джеймсові доведеться розібратись в цьому конфлікті, не дивлячись на всю його небезпечність. Однак, спецагентові вже неодноразово доводилось виживати в безнадійних ситуаціях.

- У кожного є хобі...

- Цікаво, яке у вас?

- Воскресіння – елегантно відповів Бонд

"Від першої сцени в Стамбулі і до фінальної перестрілки в шотландському замку фільм представляє з себе у вищій мірі захоплююче і навіть трохи сентиментальне видовище. В центрі сюжету при цьому Бонд-людина, а не Бонд-неперможний-супергерой" – Guardian.

Україно, goodbye

Новий кіноальманах від авторів "Мудаки. Арабески" обіцяє стати ще більш провокаційним. Центральна тема короткометражок "України, goodbye" - еміграція українців закордон. Громадяни нашої країни так чи інакше намагаються кудись поїхати, через нездоланне відчуття того, що в своїй країні вони нікому не потрібні.

Кіноальманах засвідчив появу в українському кіно нової формації режисерів, які вже встигли заявити про себе на міжнародних та вітчизняних кінофорумах. Серед нагород, які зібрали фільми цього альманаху: "Срібний леопард" кінофоруму в Локарно, призи Одеського Міжнародного Кінофесту, "Молодості" та російського "Кіношоку".

Остання казка Рити

Картина розповідає про останні дні життя безнадійно хворої жінки, яка заводить дружбу з загадкової медсестрою у виконанні Ренати Літвінової. "Смерть має бути схожа на тебе – красива, ошатна, весела, з бокалом шампанського..." - говорить головна героїня про цю медсестру.

Насичена декораціями та костюмами атмосфера цієї картини, неповторний стиль гри Літвінової та вишукано-містичний сюжет – все це можна зустріти в цій стрічці.

"Про що цей фільм? Смішне питання – звісно, про Ренату Літвінову в момент, коли вона філософствує на теми Любові та Смерті" – Российская газета.

Ральф-руйнівник

Фільм знято спеціально для підростаючих геймерів, дитинство яких проходить перед екранами комп'ютерів, за якими вони неспинно грають в ігри. В центрі сюжету – Ральф, другорядний герой арканної гри, якому набридло постійно програвати головному героєві – будівельнику Феліксові.

"Ну все – дитячі ігри скінчились..." - проголосив головний герой, відправившись гуляти по іншим іграм, серед яких трапляються як навіжені "стрілялки", так і розмірені квести.

"Новий абсолютний хіт студії Disney, має сподобатись як хлопчикам і дівчаткам, так і більш дорослим кіноманам. Він ідеально сконструйований, вишукано виконаний, а крім того, викликає прекрасне відчуття ностальгії" – Variety Russia.

Найсамотніша планета

В центрі сюжету – двоє подорожуючих по Грузії коханців Алекс і Ніка. Їх супроводжує гід Дато, який допомагає туристам зорієнтуватись в навколишніх ландшафтах. Одного разу вони зустрічають трьох селян, через що виникає незначний інцидент. З цього моменту спокійна насолода життям та подорожжю зміняється напруженими сварками та суперечками...

"Найсамотніша планета" не ідеальний твір мистецтва, проте він доносить до глядача дуже важливу думку: життя може пролетіти, як спалах і при цьому навіть не згоріти" – Christian Science Monitor.

Табу

"Я розплачуюся за своє минуле" - невиразно промовляє ексцентрична головна героїня, лежачи на смертному одрі. Жінка просить своїх сусідок розшукати одного чоловіка, котрий в результаті розповідає їм зворушливу історію кохання. Однак їхньому роману судилось розірватись через злочин, який вони здійснили разом і після цього вже ніколи не бачились.

Стрічку було відзначено призом кінокритиків ФІПРЕССІ на останньому Берлінському кінофестивалі.

"Вишукана, тонка розкопка психології головної героїні, яка стає символом всієї сучасної Європи" – New Yorker.

Уланська балада

- Їх близько сотні – ми впораємося

- Та ні, поручик, їх двадцять...

- Тим паче впораємось.

Подібні кумедні діалоги в цій стрічці межують з насиченою поезією. Дія розгортається у 1812 році, напередодні вирішальної битви під Бородіно. Таємний агент Наполеона викрадає план битви російських військ, але Кутузов дізнається про це і висилає на перехват своїх кращих уланів. Власне про їх пригоди і розповідає стрічка.

Цей фільм – свого роду осучаснена варіація на тему трьох мушкетерів, тож вона прийдеться до смаку саме шанувальникам часів, описаних в творах Дюма.

Зрада

Сюжет розповідає про те, як чоловік дізнається, що дружина зраджує його, однак з часом він зустрічає жінку, чоловік якої і є коханцем його дружини. Спілкування цього чоловіка і жінки наповнюється водночас ревнощами та пристрастю, помстою та прощенням...

На нещодавньому Венеційському кінофестивалі цю картину сприйняли досить стримано перш за все через те, що вона аж надто схожа на шедевр Вонга Кар Вая "Любовний настрій" (2000). Фраза головної героїні "Зради" начебто списана зі згаданого фільму: "Мене зраджує чоловік... він зраджує мене з вашою дружиною...". Однак легкий плагіат з боку режисера не завадив йому зробити дійсно якісне як за зйомкою, так і за режисурою кіно.

"Це саспенс, драйв, еротизм, але перш за все – це неперевершена загадковість людської природи яка не може пізнати саму себе і загнана в порочне коло однакових сюжетів" – Коммерсант.

Стів Джобс: втрачене інтерв'ю

"Мене не хвилює – правий я чи ні. Мене цікавить лише успіх" - черговий майже-афоризмів, якими полюбляв гратись в своїх інтерв'ю та публічних виступах Стів Джобс, один з найвпливовіших топ-менеджерів планети початку 21 століття. Заради того, щоб почути його роздуми про сучасність люди по всьому світі скуповують цілі тиражі його книг та записи з його презентаціями нових продуктів Apple.

"Коли слухаєш його, найбільш цікаве не те, що він каже, а те, як він про це каже" – Washington Post.


Зараз ви читаєте новину «"Смерть має бути схожа на тебе – ошатна, весела" - огляд кінопрем'єр 1 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі