Ексклюзиви
середа, 05 лютого 2014 10:31

Російські кінокритики обрали свій кращий фільм року

Російські кінокритики обрали свій кращий фільм року
Кадр з фільму "Географ глобус пропив"

Фільм "Географ глобус пропив" режисера Олександра Велединського переміг в номінації "Кращий фільм" щорічної премії "Білий слон" Гільдії кінознавців і кінокритиків Росії, про це було оголошено на церемонії вручення премії у вівторок.

Кращою режисерською роботою критики назвали "Вічне повернення" Кіри Муратової. Кращим документальним фільмом стала стрічка "Кров" Аліни Рудницької. Кращим анімаційним фільмом був названий "Безсмертний" Михайла Алдашина, а кращим дебютом - "Зимовий шлях", який зняли Сергій Тарамаев і Любов Львова.

Головні акторські нагороди отримали Костянтин Хабенський і Олена Лядова за ролі у фільмі "Географ глобус пропив". За ролі другого плану були нагороджені Юлія Ауг, яка зіграла в стрічці "Інтимні місця", та Євген Ткачук за роль у фільмі "Зимовий шлях".

Приз за найкращий сценарій дістався Денису Osokinu за фільм "Небесні дружини лугових марі", за роботу над стрічкою також був нагороджений оператор Шандор Беркеши і група художників. Крім того, був нагороджений Едуард Артем'єв за музику до фільму "Легенда №17". А звання події року, а також приз імені Мирона Черненка отримала картина Олексія Германа "Важко бути богом".

Російська Гільдія кінознавців і кінокритиків вручає премію "Білий слон" щорічно в кінці грудня з 1998 року.

Зараз ви читаєте новину «Російські кінокритики обрали свій кращий фільм року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі