понеділок, 03 лютого 2014 10:22

Американські сценаристи назвали свої фільми-фаворити

Американські сценаристи назвали свої фільми-фаворити
Кадр з фільму "Вона"

Приз за найкращий оригінальний сценарій Гільдії сценаристів США дістався стрічці "Вона" американського режисера Спайка Джонса.

Футуристична стрічка "Вона", сценарій до якої написав сам Джонс, оповідає про самотнього письменника, який купує нову технічну розробку - операційну систему, здатну виконувати будь-яке бажання користувача. Незабаром між письменником і комп'ютерною програмою виникають романтичні стосунки. Фільм вже отримав визнання серед критиків. Картина претендує на премію "Оскар" в п'яти номінаціях, у тому числі "кращий фільм" і "кращий сценарій".

Трилер "Капітан Філліпс" режисера Пола Грінграсса стала володарем премії Гільдії сценаристів за кращий адаптований сценарій. В основу сценарію фільму, написаного Біллі Реєм, лягла книга "Борг капітана: сомалійські пірати, морські піхотинці і небезпечні дні у відкритому морі". Сюжет книги заснований на реальних подіях і розповідає про захоплення торгового судна сомалійськими піратами.

Стрічка також претендує на премію "Оскар" в шести номінаціях і побореться з картиною Джонса за звання "найкращого фільму року".

Зараз ви читаєте новину «Американські сценаристи назвали свої фільми-фаворити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі