пʼятниця, 31 січня 2014 15:30

По гоголівському "Вію" покажуть серіал

По гоголівському "Вію" покажуть серіал
Кадр з фільму

"Обов'язково зробимо телевізійну версію фільму "Вій". У ньому детальніше буде про пригоди британського картографа Джонатана Гріна", - розповідає продюсер Олексій Петрухін. У Києві він напередодні презентував новий фільм "Вій" Олега Степченко у форматі 3D за мотивами гоголівської повісті. Прокат стрічки почався 30 січня, а серіал планують випустити не раніше, ніж через рік.

У фільмі багато нових персонажів. Головний герой - не Хома Брут, а картограф з Британії Джонатан Грін. Він подорожує українськими землями і потрапляє на землю козацького сотника. Хутір ось уже рік як живе в страху перед нечистю. Панночка померла. Її труна стоїть в церкві на горі, але Хома Брут кудись безслідно зник. Зрештою, саме британський учений зустрічається з Вієм, рятує душу панночки та хутір від монстрів і ласого до влади попа Поісія.

Продюсер Руслан Устинов пояснює, що "Прототип головного героя - реальний історичний персонаж Гійом Левассер де Боплан - французький вчений картограф, який у 40-х роках XVII століття довго жив в Малоросії, вивчав цю країну і перейнявся до неї глибокою любов'ю. Сценаристам було важливо розповісти історію через призму сприйняття нового персонажа".

"Дуже багато сцен не увійшло в повну версію фільму. Тут є не лише Гоголь, а історію треба було розказати швидко. Можливо через це помітив при перегляді кілька монтажних ляпів. Якщо чесно багато хто не вірив що проект відбудеться", - розповідає Віктор Бичков. Російський актор у фільмі грає "сільського Леонардо да Вінчі" - коваля Тараса.

Над новим фільмом працювали сім років. Знімали його п'ять країн.

Оригінальний фільм за повістю Миколи Гоголя вийшов у прокат 1968-го року. Його подивилося більше 30 мільйонів глядачів по всьому радянському союзу. До цього містичний твір екранізовували двічі. У 1909-му році за проект взявся Василь Гончаров, а 1916-го Владислав Старевич. Обидві картини були німими, жодна не збереглася.

Зараз ви читаєте новину «По гоголівському "Вію" покажуть серіал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі