пʼятниця, 31 січня 2014 11:00

Козаки п'ють самогон і вкриваються бородавками - 5 фактів про нового "Вія"
8

"Самая нужная вещь на нашем хуторе. Чертишь ею круг и сам черт тебе не страшен", - козак кладе перед картографом Джонатаном Гріном шматок крейди. Мандрівник з Британії — головний герой нової версії гоголівського "Вія". Його від початку режисер-постановник Олег Степченко задумував у 3D-форматі.

Для екранізації обрали перший варіант повісті. За сюжетом Джонатан Грін (Джейсон Флемінг) приїздить на український хутір. Де ось уже рік селяни живуть в страху перед нечистюю. В старій церкві на горі до сих пір стоїть труна з відьмою-панянкою. А Хома Брут безслідно зник. У фільмі британський учений зустрічається з Вієм, рятує душу панночки та хутір від монстрів і ласого до влади попа. Учений бере собі в помічники Петруся. Його у фільмі зіграв 32-річний Олексій Чадов. Сценаристи до пари йому вигадали дівчину Настусю. Спершу її мала грати модель Наталя Водянова. Але за контрактом їй не можна міняти зовнішність. На роль коханої Петруся взяли 25-річну Агнію Дітковскіте.

Знявся у фільмі і Валерій Золотухін. Це один з останніх проектів за участю російського актора. Він помер у березні минулого року від раку мозку.

У фільмі від класичного Гоголя лишили заледве третину. Продюсер Олексій Петрухін каже, що "так задумували від початку, бо фільм мав стати універсальною історією". От тільки від цього гоголівська історія тане на очах - укінці глядачеві не лишають можливості дофантазовувати його містичний світ. Щасливого британця виряджають в дорогу: "Так я і нєуразумєл куда цю пєндюліну вставіть", - один з хуторських ковалів поремонтував чудо-карету британця і відправив його на Московію.

5 фактів про нового "ВІЯ"

1100 людей загалом працювали над фільмом усі сім років.

Пробний ролик зняли у 2005-му. Тоді фільм не мав ні сценарію, ні затвердженних акторів.

359 музикантів Симфонічного оркестру Празької філармонії записали музику для фільму. Вони створювали композиції для "Титаніка" та "Гаррі Поттера".

21-е дворище, майдан, дерев'яну церкву, таверну та млин збудували в ста кілометрах від Праги. Також знімали у популярному чеському замку Сіхров. Частину реквізиту використовували з фільму "Ван Хелсінг" про мисливця за вампірами та перевертнями. Одна камера дісталася від зйомок "Аватару".

3-ох видів монстрів показали у фільмі — загримованих актори, повністю механічних ляльок та нечисть, зроблену на комп'ютері. В одній зі сцен опівночі козаки перетворюють на потвор. У одного відпадає голова, тіло вкривається бородавками та чиряками. У іншого — вилазить з рота дзьоб з чотирма рядами ікол. За грим відповідав художник Петро Горшенін. Росіянин працював над образом співака у фільмі "Высоцкий. Спасибо что живой".

Зараз ви читаєте новину «Козаки п'ють самогон і вкриваються бородавками - 5 фактів про нового "Вія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі