понеділок, 23 липня 2012 11:53

Red Hot Chili Peppers висловили підтримку Pussy Riot

Red Hot Chili Peppers висловили підтримку Pussy Riot
Ентоні Кідіс на концерті в Санкт-Петербурзі 20 липня. Фото: twitter.com/spblife_info

Вокаліст рок-групи Red Hot Chili Peppers Ентоні Кідіс надів на концерт в Санкт-Петербурзі футболку з написом "Pussy Riot", повідомляє інтернет-видання "Фонтанка.ру" з посиланням на глядачів концерту, який відбувся на стадіоні "Петровський".

Таким чином американський колектив висловив підтримку дівчатам з російської панк-групи, яких заарештували за виконання пісні "Богородиця, Путіна прожени" в Храмі Христа Спасителя в Москві в лютому 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Микита Міхалков не підписався б у підтримку Pussy Riot

Нагадаємо, 2 липня учасниці Pussy Riot, які залишилися на волі, вийшли на сцену після виступу групи Faith No More і виконали композицію антиурядового змісту, а також проскандували гасла на підтримку своїх товаришок Марії Альохін, Надії Толоконникова і Катерини Самуцевіч. Потім учасники Faith No More зіграли фінальну пісню, причому вокаліст та клавішник наділи кольорові в'язані маски, як у дівчат. Як повідомлялося, глядачі сприйняли появу Pussy Riot неоднозначно.

У п'ятницю Хамовнічеський суд Москви продовжив термін утримання Альохін, Толоконникова і Самуцевіч під вартою на півроку. Вони звинувачуються в хуліганстві, за яке кримінальний кодекс передбачає до 7 років позбавлення волі. На захист Pussy Riot виступили більше 100 громадських діячів, а колишній священик, актор Іван Охлобистін написав патріарху Кирилу звернення з проханням сприяти звільненню дівчат, так як процес над ними негативно позначається на іміджі РПЦ.

Зараз ви читаєте новину «Red Hot Chili Peppers висловили підтримку Pussy Riot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі