понеділок, 02 липня 2012 18:14

Російський депутат пропонує відправити Pussy Riot до зоопарку

Російський депутат пропонує відправити Pussy Riot до зоопарку
Pussy Riot відомі скандальним панк-молебнем у Храмі Христа Спасителя. Фото: nnm.ru

Депутат Держдуми російської Федерації Олексій Пушков запропонував відправити учасниць групи Pussy Riot, обвинувачених у хуліганстві за "панк-молебень" в храмі Христа Спасителя, .

"З урахуванням відомої секс-акції учасниць групи в Зоологічному музеї в 2008 р., їх слід направити для спокутування провини в московський зоопарк", - написав Пушков в своєму мікроблозі. Депутат, який є також професором і викладачем МДИМВ, не уточнив, яку саме провину дівчата повинні спокутувати і що саме вони повинні робити в зоопарку.

У Москві Зоологічний музей існує лише при МГУ імені Ломоносова, і про жодні "секс-акції" в ньому невідомо, як і не відомо про які-небудь акції Pussy Riot, за винятком співу пісень.

Однак у 2008 році арт-група "Війна" влаштувала в московському Біологічному музеї імені Тімірязєва акцію "Е * ись за нащадка ведмежати". Кілька учасників арт-групи, в тому числі Надія Толоконникова та її чоловік Петро Верзілов, прийшли в музей і стали займатися там сексом. Акція викликала широкий суспільний резонанс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонський президент не підтримав суворе покарання панк-групі Pussy Riot

Толоконникова - одна з учасниць Pussy Riot. Ще дві дівчини з групи, чиї імена відомі громадськості, - Марія Альохіна та Катерина Самуцевіч - в Біологічному музеї помічені не були. Однак Пушков, якщо він дійсно мав на увазі акцію "Е * ись за нащадка ведмежати", не перший, хто плутає Pussy Riot і групу "Війна". Раніше подібну неточність допустив нинішній глава МВС Володимир Колокольцев.

Олексій Пушков в Держдумі очолює комітет з міжнародних справ. Чи має відношення справа Pussy Riot, "Зоологічний музей" або московський зоопарк до компетенції депутата (пост був зроблений у робочий час), або ж Пушков висловив свою власну позицію, не зрозуміло.

Три учасниці Pussy Riot з березня 2012 року перебувають в СІЗО. Їх звинувачують у хуліганстві (частина 2 статті 213 КК РФ). 27 червня російські діячі культури підписали відкритий лист на підтримку арештованих дівчат.

Зараз ви читаєте новину «Російський депутат пропонує відправити Pussy Riot до зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі