пʼятниця, 29 червня 2012 13:58

Микита Міхалков не підписався б у підтримку Pussy Riot

Микита Міхалков не підписався б у підтримку Pussy Riot
Микита Міхалков не вважає голос інтелігенції думкою народу.

Режисерові Микиті Михалкову не пропонували підписати відкритий лист із закликом звільнити учасниць Pussy Riot, а якби запропонували - не підписав би. Про це він сказав РИА Новости.

Відомі діячі культури, серед яких, зокрема, Олег Басилашвілі, Лія Ахеджакова, Ельдар Рязанов, Євген Міронов, Чулпан Хаматова, Андрій Кончаловський, Андрій Макаревич, Кирило Серебренніков, Микола Цискарідзе та Юрій Шевчук, підписали спільну заяву на ім'я голів Верховного суду Росії і Мосміськсуду на підтримку Pussy Riot.

У листі йде мова про те, що ті, хто його підписав, не схвалюють вчинок учасниць групи, але вважають обрану для них міру покарання неправомірною, оскільки дівчата не вчинили жодного злочину.

"Мені ніхто не пропонував підписати цього листа. А якби запропонували, не підписав би", - сказав Міхалков.

На запитання, яке покарання, на його думку, заслуговують учасниці групи, він відповів: "Щоб вони теж саме зробили в синагозі й мечеті. А потім треба допомогти їм сховатися за стінами Храму Христа Спасителя, де вони благали б не про те, щоб Путін пішов або залишився, а лише про те, щоб їх не чіпали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм-відкриття Московського кінофестивалю висміяв "гламурну тусовку"

На думку Міхалкова, думка російської інтелігенції, яка підписала лист, не збігається з думкою більшості народу.

"Скільки людей підписали лист - 103? Давайте пройдемо зараз з листом на противагу цьому листу, і як ви думаєте, скільки ми наберемо підписів? Не треба думати, що думка російської еліти - це і є думка нашої країни. Це не так. А вони цього не розуміють. Так - це їх громадянська позиція, вони її висловили, я щасливий, що це можливо. Але не потрібно перетворювати демократію в тоталітарну демократію, а ліберальні ідеї - в ліберальну диктатуру", - зазначив режисер.

Так званий "панк-молебень" дівчата в масках здійснили в храмі Христа Спасителя наприкінці лютого. Відеоролик з виступом був викладений в інтернет і викликав не малий суспільний резонанс. Заарештовано трьох учасниць акції - Надію Толоконникову, Марію Альохіну та Катерину Самуцевіч. Слідство пред'явило дівчатам звинувачення за частиною 2 статті 213 КК РФ (хуліганство), їм загрожує до семи років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Микита Міхалков не підписався б у підтримку Pussy Riot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі