четвер, 05 квітня 2012 12:13

Учасниці панк-групи Pussy Riot стали в'язнями сумління

Учасниці панк-групи Pussy Riot стали в'язнями сумління
Учасниця Pussy Riot Надія Толоконникова. Фото з сайту kp.ru

Правозахисна організація Amnesty International визнала учасниць феміністської панк-групи Pussy Riot в'язнями сумління. Про це повідомляє РБК. Цю інформацію також підтвердив адвокат дівчат Микола Полозов.

"Amnesty International визнала Толоконникову, Альохіну і Самуцевіч, які проходять обвинуваченими у справі Pussy Riot, в'язнями сумління!", - зазначено в його мікроблозі на Twitter.

21 лютого 2012 група Pussy Riot провела акцію під назвою "панк-молебень" в храмі Христа Спасителя. Учасниці колективу вилізли на амвон і кілька хвилин зображували там танці і поклони, поки їх не вивели з храму охоронці. Пізніше на зняте в храмі відео була накладена звукова доріжка з піснею "Богородиця, Путіна прожени" з різкою критикою, спрямованою на адресу патріарха Кирила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Група "Ленінград" співала в жовто-блакитних футболках

26 лютого було оголошено, що за фактом цієї акції було порушено кримінальну справу за статтею "Хуліганство". На початку березня Володимир Путін, прем'єр-міністр РФ, вибачився перед віруючими за "панк-молебень" Pussy Riot. "Якщо вони порушили порядок, заведений в храмі, то я приношу свої вибачення всім віруючим і священнослужителям. Сподіваюся, що цього більше не повториться ", - заявив 7 березня голова уряду.

Зараз у справі про акції затримані Надія Толоконникова, Марія Альохіна та Катерина Самуцевіч, яким інкримінують хуліганство. Дівчата поміщені під варту. Про цей факт російська судова система вважала за краще не згадувати. Дівчата були заарештовані до середини квітня, потім на суді буде вирішена їхня подальша доля.

12 березня патріарху Кирилу було передано відкритий лист, який було підписано в інтернеті тисячами православних і представників інших конфесій. У листі зазначили, що хоча багатьох акція і обурила, кримінального переслідування дівчата не заслуговують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Для мене Сталін —батько": у Кирила забули про найкривавішу державу в історії

Ймовірно, у відповідь на це 18 березня в багатьох православних храмах Москви священики отримали вказівку закликати віруючих підписати лист до прокурора, що виражає обурення акцією групи Pussy Riot. У листі стверджується, що російських православних обурює той факт, що відеоролик зі скандальною акцією як і раніше можна подивитися в інтернеті, а текст пісні і фотографії з акції поширюються в ЗМІ. На думку заявників, це явно вказує на екстремістські дії в їх адресу.

Зараз ви читаєте новину «Учасниці панк-групи Pussy Riot стали в'язнями сумління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі