вівторок, 12 липня 2011 14:04

Панки та неформали п'ють та гуляють біля водоспаду Шипіт
26

Фото: Фото: Павло Паламарчук

На Закарпатті у Межигірському районі поблизу села Пилипець проходить з'їзд неформальної молоді "Шипіт". Свою назву він отримав через водоспад, який знаходиться неподалік поляни. Її у 1992 році знайшли кілька українських хіпі. Після цього вони вирішили щороку на літо приїжджати туди.

"Приїзд на Шипіт це втеча від тупої реальності, - розповіла Уляна Климчук. - Приїжджаю сюди вже десятий рік поспіль. Працюю в Івано-Франківську бухгалтером в філії закордонної фірми. На роботу взагалі не можна прийти у якомусь неформальному прикиді. Все дуже строго. Тому влітку беру відпустку і на два тижні занурююся у справжнє життя. Тут немає ніяких організаторів. Роби що хочеш. Хочеш засмагай, валяйся десь в тіньочку, спілкуйся з однодумцями, ходи в ліс по чорниці. Майже все дозволено. Особливо мені подобається засмагати тут голяка. Всі спокійно і нормально до цього ставляться. Ніхто не витріщається на твої груди як на пляжах і не набридає з тупими запрошеннями на каву".

Найчисельнішими відвідувачами "Шипоту" є панки. Також приїжджають хіпі, рокери, металісти, готи, анархісти не лише з України, а й із-за кордону.

"Їхав на "Шипіт" три доби з Харкова. Добирався лише електричками, бо в кишені мав кілька гривень. Ніяких продуктів зі собою не взяв. Тут люди добрі. Завжди нагодують голодного, поділяться їжею. На "Шипоті" утворилася довершена система суспільства. Ніхто ні в кого нічого не краде, не сваряться через політичні чи інші уподобання, всім діляться", - розказав панк Орест Сікорський.

Зараз ви читаєте новину «Панки та неформали п'ють та гуляють біля водоспаду Шипіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути