субота, 21 липня 2012 01:17

Учасницям Pussy Riot продовжили арешт на півроку

Учасницям Pussy Riot продовжили арешт на півроку
Фото: bfm.ru

Хамовнічеський суд Москви на півроку продовжив термін утримання під вартою учасниць панк-групи Pussy Riot.

Суддя Марина Сирова задовольнила клопотання слідства. Таким чином, дівчата залишаться в СІЗО як мінімум до січня 2013 року.

Надія Толоконникова, Катерина Самуцевіч і Марія Альохіна звинувачуються в хуліганстві за виконання пісні в Храмі Христа Спасителя. У лютому 2012 року вони виступили в релігійному закладі з композицією "Богородиця, Путіна прожени".

У березні Альохіну і Толоконникова затримали; Самуцевіч прийшла в поліцію сама. У тому ж місяці дівчата були арештовані і поміщені в ізолятор. Четверта учасниця Pussy Riot, яка присутня на відео з храму, перебуває на волі.

Незабаром в суді має розпочатися розгляд справи Pussy Riot по суті. На початку липня закінчився термін на ознайомлення дівчат зі справою. За клопотанням слідства його значно скоротили. Захист планував закінчити ознайомлення зі справою тільки до вересня.

Потерпілим у справі про хуліганство визнаний охоронець Храму Христа Спасителя, який став свідком виступу Pussy Riot. Як розповіли його адвокати в бесіді з "Московськими новинами", він після цього став погано спати. "Він немолода одружена людина, православний. У нього після злочину в храмі проблеми зі сном. Порушені його глибокі почуття", - розповіли вони.

В цілому, на їхню думку, виступ Pussy Riot було інспіровано з-за кордону. Також, за словами адвоката Михайла Кузнєцова, панк-молебень в Москві може бути пов'язаний з терактами 11 вересня в США. Він стверджує, що виступ дівчат було організовано "сатанинською групою", а теракт - "світовим урядом". "Але обидві ці групи пов'язані на вищому рівні Сатаною", - наголосив юрист.

На захист Pussy Riot виступили більше 100 громадських діячів, в тому числі відомі режисери та актори. Своє звернення на підтримку дівчат патріарху Кирилу написав колишній священик, актор Іван Охлобистін.

Зараз ви читаєте новину «Учасницям Pussy Riot продовжили арешт на півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути