вівторок, 03 липня 2012 00:42

Учасниця Pussy Riot поскаржилася на окроплення святою водою

Учасниця Pussy Riot поскаржилася на окроплення святою водою
Учасниця групи Pussy Riot Марія Альохіна. Фото: РИА Новости

Одна з ймовірних учасниць панк-групи Pussy Riot поскаржилася на візит до неї в камеру священика. Про це в інтерв'ю радіостанції "Финам FM" розповів глава синодального відділу РПЦ із взаємин церкви і суспільства Всеволод Чаплін.

"Я не знаю, як було з іншими двома учасницями групи, але в камері у однієї з них він був. По-моєму, йшлося про Марію Альохіну або Катерину Самуцевіч, точно не можу сказати. Так от, вона відмовилася з ним говорити. Навіть коли він прийшов до неї в камеру, вона не виказала жодного бажання розмовляти. Він окропив її святою водою. Вона сказала, що це було некоректно, що їй намочили постіль, і це їй не сподобалося. Ось таке було ставлення ", - цитує протоієрея "Інтерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський депутат пропонує відправити Pussy Riot до зоопарку

При цьому Чаплін закликав молитися "про цих бідних, нещасних, дійсно нещасних жінок" і запевнив, що сам регулярно молиться про їх покаяння. Також протоієрей не погодився з тим, що причиною для взяття Pussy Riot під варту стала їхня "панк-молитва" проти Володимира Путіна.

"Адже вони до цього багато разів висловлювалися з приводу Путіна, говорили досить образливі речі в його адресу, але такої реакції у людей не було. Коли було осквернений храм, реакція була іншою. І звичайно, те, що сталося, завдало величезного болю людям" , - сказав Чаплін.

Протоієрей додав, що скандал навколо Pussy Riot нагадав йому про 20-х-30-х рои XX століття, "коли всі ці комсомольці ламали ікони, громили храми, і такого ж типу карикатури з'являлися, як зараз в деяких блогах ". "Це був наш Голокост. А зараз його намагаються повторити", - підсумував Чаплін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заарештованим учасницям Pussy Riot зробили догану за постільну білизну і папір

Тим часом, адвокат Віолетта Волкова заявила, що захист Pussy Riot подасть скаргу в Генпрокуратуру РФ на дії слідчих. За словами Волкової, представники Слідчого комітету ставлять захист у неприйнятні умови, намагаючись скоротити час на ознайомлення зі справою.

"Якщо суд погодиться з клопотанням слідства, то на ознайомлення з одним листом справи нам виділять лише три хвилини. Це нереально і неможливо. Якщо нам обмежать терміни ознайомлення до 9 липня, ми не зможемо підготуватися до суду. У зв'язку з цим ми просимо генпрокурора припинити порушення законодавства, згідно з яким ми маємо право повною мірою ознайомитися з усіма документами ", - сказала Волкова.

Троє ймовірних учасниць Pussy Riot Надія Толоконникова, Катерина Самуцевіч і Марія Альохіна були поміщені під варту в рамках розслідування кримінальної справи за статтею "хуліганство". Справа була порушена за фактом проведення 21 лютого 2012 в храмі Христа Спасителя так званого "панк-молебню", в ході якого дівчата виконали пісню "Богородиця, Путіна прожени". Самі Pussy Riot імен учасниць акції не розкривали - повідомлялося, що панк-молебень відслужили п'ять активісток під псевдонімами Гараджа, Тетеря, Шумахер, Серафима і Кіт.

Зараз ви читаєте новину «Учасниця Pussy Riot поскаржилася на окроплення святою водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі