середа, 24 січня 2018 12:34

Презентували камерний концерт про війну в Україні

Презентували камерний концерт про війну в Україні
Австралійська публіка сприйняла "Поганих сусідів" з захопленням. Фото:static.ukrinform.com

Композитор з України Катерина Ліхута, яка зараз живе і працює в Австралії, презентувала камерний концерт "Погані сусіди".

Дійство вона присвятила російській агресії проти України. Про це пише "Укрінформ".

Вперше концерт презентували у червні 2017 року на 49-му Міжнародному симпозіумі валторн у Бразилії. Його прихильно сприйняла аудиторія. Головні партії виконали два провідні солісти австралійської Консерваторії Квінсленда - Пітер Лaфф та Icолт Кларк. Їх валторни уособлювали боротьбу між Україною та Росією. Решта чотири валторни відтворювали тло війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенець презентував фільми про війну на Донбасі

"Валторна передає відчуття війни надзвичайно добре, а шість валторн – ще краще! Він (концерт. - Gazeta.ua) створює загальне відчуття напруженості та тиску з моментами смутку і трауру. У середині твору є повільний розділ, присвячений трагічній згадці про тих молодих українських солдатів, які загинули під час цієї війни. Загалом суть композиції – це боротьба за свободу та незалежність", – каже Катерина Ліхута.

Цього року заплановані подальші презентації концерту в Аделаїді та Перті. Проект фінансово підтримала Австралійська рада мистецтв, а організаційно – Квінслендська консерваторія.

Візитівкою професійної музичної творчості Катерини Ліхути є те, що вона використовує у творчості елементи українських мелодій. Крім того, композитор завжди виступає на сцені у вишиванці.

Український актор та журналіст Ростислав Калацинський, відомий під псевдонімом Rostyslove, випустив черговий кліп з власною піснею "Бачата у Боготі". Відео відзняв у Колумбії, де показав головну площу столиці, історичний центр, а також народний танець бачату.

Зараз ви читаєте новину «Презентували камерний концерт про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі