Ексклюзиви
вівторок, 25 жовтня 2016 12:28

Поразка для боксера стала найщасливішим днем

Поразка для боксера стала найщасливішим днем
L'officiel

На кінофестивалі "Молодість" презентували перший фільм "Скандинавської програми". Це стрічка "Найщасливіший день у житті Оллі Макі".

"Це - правдива історія про те, як день поразки боксера став найщасливішим днем у його житті. Коли дізналися про цей вислів боксера Оллі Макі, стало цікаво, чому він так сказав. Як він зміг перетворити момент свого приниження на мить щастя? Так виникла ідея фільму", - розповів на презентації сценарист картини Мікко Мюллюлахті.

Чорно-білу стрічку фінського режисера Юхо Куосманена показали у позаконкурсній "Скандинавській програмі". Дія відбувається 1962 року. Оллі Мекі змагається за титул чемпіона світу в напівлегкій вазі. Йому пророкують перемогу над американським боксером. У цей час чоловік закохується в свою майбутню дружину Райю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зі знімального майданчика на червону доріжку" – відкрився кінофестиваль "Молодість"

"Пара людей похилого віку, яку глядачі бачать у кінці фільму, - це Оллі та Райя. За сюжетом, він не вибирає між двома вогнями - бути з коханою жінкою чи віддатися професії, як це сталося б у голівудському кіно. Кохання та робота тут ідуть паралельно. Це те, що просто збіглося у часі. Оллі та Райя читали сценарій фільму до виходу картини. На жаль, Оллі зараз має хворобу Альцгеймера та не пам'ятає минулого. Райї сценарій і фільм сподобалися. Це дуже милі та скромні люди. "Та ми ж нічого особливого не зробили. Ми звичайні люди", - говорили вони, дізнавшись про ідею зняти фільм про їхнє життя", - каже Мікко.

У суботу, 22 жовтня, відкрився 46-й Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість". Протягом 9 фестивальних днів глядачам продемонструють 295 фільмів.

Зараз ви читаєте новину «Поразка для боксера стала найщасливішим днем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі