понеділок, 17 жовтня 2016 14:05

Кінофестиваль закриють останнім фільмом покійного польського режисера

Кінофестиваль закриють останнім фільмом покійного польського режисера

З 22 до 30 жовтня відбудеться Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість". На прес-конференції назвали фільм відкриття та фільм закриття.

Відкриють 46-й Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" фільмом "Життя" Стефана Брізе. Світова прем'єра картини відбулася на Венеційському кінофестивалі у вересні 2016 року. Її зняли за однойменним романом Ґі де Мопассана. Події стрічки відбуваються у провінційній Нормандії 1819 року. Головна героїня Жанна щойно закінчила навчання у католицькій школі й повернулася жити до батьків. Незабаром вона виходить заміж за збіднілого дворянина Жульєна, котрому потрібні лише її гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 новинок кінофестивалю "Молодість"

Закриє захід українська прем'єра останнього фільму класика польського та світового кіно Анджея Вайди "Післяобрази". Головну роль художника Владислава Стржемінського у фільмі зіграв польський актор Богуслав Лінда. Стрічка розповідає про найгірший період в житті післявоєнної Польщі. Це - 1948-1952 роки, час затвердження радянського соцреалізму в мистецтві. Він закінчується смертю Стржемінського. Польська оскарівська комісія висунула фільм на здобуття премії Американської кіноакадемії "Оскар" у номінації "найкращий фільм іноземною мовою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер відомий польський режисер

"Це - 40-й фільм 90-річного режисера. Його показом ми віддаємо шану Анджею Вайді, який помер 9 жовтня 2016 року. Ми вже давно хотіли його привезти на фестиваль. Але, на жаль, цього не трапилося. До України він приїжджав на прем'єру фільму "Катинь", був нагороджений орденом Ярослава Мудрого. Це - велика постать, до якої ми ще неодноразово повертатимемося", - каже генеральний директор КМКФ "Молодість" Андрій Халпахчі.

На участь у цьогорічному фестивалі надійшли понад 2000 заявок фільмів, з яких відібрали близько 250 із 60 країн. Родзинкою фестивалю стане угорська програма, присвячена революції 1956-го в Угорщині. Гран-прі $10 тис.

Нагадаємо, назвали перші 7 фільмів конкурсної програми кінофестивалю "Молодість".

Зараз ви читаєте новину «Кінофестиваль закриють останнім фільмом покійного польського режисера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі