понеділок, 17 жовтня 2016 19:58

У новому фільмі втрата пам'яті заважає Тому Генксові рятувати людство швидше
9

13 жовтня в український прокат вийшов детективний трилер режисера Рона Ховарда "Інферно". Фільм зняли за однойменним романом Дена Брауна. Картина стала продовженням бестселерів цього автора – "Кода да Вінчі" та "Янголів й демонів"

Як і в попередніх стрічках, в центрі подій опиняється професор семіотики Гарвардського університету Роберт Ленгдон. Знавцеві різних кодів та загадок доведеться рятувати світ від небезпечного вірусу, який може знищити 95% населення планети. Головним ключем стане таємниця, яку зашифрував італійський поет епохи Середньовіччя Данте Аліг'єрі у своїй поемі.

Під час перегляду не можеш позбутися відчуття, що дивишся "Код да Вінчі 2". Все витримано у тих самих традиціях: починаючи низкою кодів та загадок, закінчуючи структурою стрічки, операторською роботою та загальним наративом, який Ховард добре заховав під сюжетною лінією. Цього разу перед професором постає проблема перенаселення планети. Пророкують, що за декілька десятиліть людство опиниться в справжньому пеклі, де не вистачатиме ані ресурсів, ані місця для життя.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Том Хенкс запрошує дружину на прем'єру, як на побачення

Основним гаслом всього фільму, як власне і попередніх – нікому не довіряти. Герої на крок випереджають всі державні служби, ворогів та інші таємничі організації. Але справжньою проблемою є тимчасова втрата пам'яті героя Тома Генкса, який на початку фільму опиняється у лікарні з травмою голови. Крок за кроком Роберт Ленгдон разом із своєю помічницею-лікарем намагаються розшифрувати анаграми, коди та таємниці, які обертаються довкола постаті Данте.

Зараз ви читаєте новину «У новому фільмі втрата пам'яті заважає Тому Генксові рятувати людство швидше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі