пʼятниця, 06 вересня 2013 11:46

Поети читали вірші у потязі, пили вино з каністри і співали пісень у тамбурі

Поети читали вірші у потязі, пили вино з каністри і співали пісень у тамбурі

5 вересня відбулися поетичні читання у потязі Київ-Чернівці. У ньому взяли участь Сергій Жадан, Олесь Ільченко, Тарас Малкович, Катерина Бабкіна, Світлана Поваляєва, Енн Коттен і Ганс Тіль з Німеччини, Нільсен з Данії та інші.

Таким чином, митці відправилися на Міжнародний поетичний фестиваль "Meridian Czernowitz", який триватиме протягом 6-8 вересня. Організатори винайняли салон-вагон, оренда в Укрзалізниці якого коштує 12-15 тисяч гривень в один напрямок. У салон послухати поетів міг прийти будь-хто з пасажирів потягу. Проте у ньому на кількох стільцях і в проході не помістилися навіть усі учасники читань.

- Серьожа, можеш так руками вчепитися і перескочити натовп? - модератор вечору Дмитро Лазуткін запрошує Сергія Жадана розпочати читання.

- Це найкращий провідник, якого я бачив за все своє життя, - жартує над ведучим Сергій Жадан.

Кожен поет виконує 3-4 вірші. Після читань усім бажаючим провідники розливали вино у пластикові стаканчики. На кухні його стояло 50 літрів у 3 пластмасових каністрах. У тамбурі між вагонами Сергій Жадан і Світлана Поваляєва співали пісень. Вагоном із пляшкою пива в руках прогулювався посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль. В одному з купе кілька годин поспіль розмовляли письменник Ігор Померанцев та перекладач Марк Бєлорусець.

Після фестивалю у Чернівцях поети вирушать на Львівський форум видавців, а по тому до Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Поети читали вірші у потязі, пили вино з каністри і співали пісень у тамбурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі