пʼятниця, 06 вересня 2013 07:15

Хлопці складали автомати на поетичних читаннях

— Коротше — не хочете гнити в тюрмі, їдьте в Бердичів, розрулюйте самі, — речитативом читає свій вірш "Свобода" харківський письменник 39-річний Сергій Жадан. 4 вересня у столичному "Пінчук Арт Центрі" відбуваються поетичні читання в рамках виставки "Китай Китай".

У залі стоїть велика сталева клітка. На стінах із сітки висить зброя, поряд розкладені гранати.

— Сподобалося, як хлопці складали і розкладали автомати із зав'язаними очима, — каже Жадан після виступу. — Не певний, що це найкраще місце для літературних читань. Але цікаво, коли різні енергетики знаходяться в одному просторі.

Глядачі переходять у наступну залу. На канапі та м'яких кріслах — воскові фігури чоловіків і жінки у вишуканому одязі. Замість голів — кам'яні брили удвічі більші за тіла.

До зали заходить музикант Олег Скрипка, 49 років, і прямує до Сергія Жадана.

— Я одну пісню чув. Ти би якраз вписався у формат фестивалю, — Скрипка пропонує письменникові виступити на наступній "Країна мрій". — Мабуть, перенесемо її за Київ. Буде з наметовим містечком.

Читаннями розпочали міжнародне поетичне турне. Після столиці письменники відвідають літературний фестиваль "Мерідіан Черновіц" у Чернівцях.

Зараз ви читаєте новину «Хлопці складали автомати на поетичних читаннях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути