Ексклюзиви
четвер, 05 вересня 2013 20:27

Новий інтернет-детектив про хлопця, який викриває усіх зрадників в українській революції майбутнього

Новий інтернет-детектив про хлопця, який викриває усіх зрадників в українській революції майбутнього

Нова книга Артема Захарченка "Революція ґаджетів" написана у жанрі інтернет-детектива. Презентувало електронну книжку видавництво "Зелений пес".

Це - цикл оповідань, у яких головний герой Максим Друз'як, або, як він себе називає, Друзя - учасник так званої "революції ґаджетів": громадських виступів, які відбуваються в Україні у недалекому майбутньому.

Це самотній і трохи закомплексований хлопець, але йому вдається вивести на чисту воду всіх зрадників, розкрити підступи президентської адміністрації, майже не встаючи з-за комп'ютера. От тільки кращого життя для українців це не гарантує.

"Це розповідь про те, якою буде наступна українська революція. А ще книжку побудовано так, що у ній кожен читач бачить матеріали слідства, і може розгадувати загадку самостійно", - розповідає письменник та журналіст Артем Захарченко.

Книжку можна скачати вільно і безкоштовно, але видавництво закликає тих читачів, яким сподобалися оповідання, перерахувати кошти авторові прямо зі сторінок книжки. Так само платною є книжка у форматах, адаптованих для електронних рідерів.

Фрагмент з книги "Революція ґаджетів":

"Друзя ляпнув долонею по столу. Сухі крихти хліба, огіркові попки і лінзи збагаченої реальності розлетілися в різні боки. Як він міг три роки бути одруженим із цією дівкою?! Вже місяць тривають протести, а вона, виходить, жодного разу не побувала в наметовому містечку.

На вулиці загупала пісня Артура Кугута. Він співав про весняну воду, яка вимиває нечисть із темних завулків. Звук наближався. Це хтось котився машиною по Солом'янці, увімкнувши на всю гучність революційні треки. Просвіщав несвідомих киян, і Друзя розумів його. Приїдеш сюди з Хрещатика маршруткою, вийдеш і дивишся – а всі живуть, як завжди. Наче й нема у центрі їхнього міста сотень тисяч людей. Нема в інтернеті мільйонів фоток і відеороликів із веселими протестантами. Не дивуються унікальному явищу – першим масовим горизонтальним протестам, коли людям не потрібна сцена, промовці, коли кожен знає, навіщо він сюди прийшов, спілкується з іншими, незнайомими людьми, а якщо комусь треба щось сказати людям – то пише у спільноту, у всіх є планшети, всі одразу побачать. Журналісти назвали цей мітинг "Революцією ґаджетів". Але ні, тут, на околиці, все спокійно.

Хлопець бував у містечку регулярно. Він не намагався втрапити ні до якого комітету чи штабу. Але безліч його знайомих та друзів по різних блог-майданчиках були серед активістів. Тому він сам собі вигадав графік чергування в наметі і їздив туди. Наклеював коло хати й у транспорті наліпки з кодом революційної розсилки - щоб кожен міг сфоткати і бачити цілодобово, де зараз найбільше потрібні люди і куди варто рухатись."

Зараз ви читаєте новину «Новий інтернет-детектив про хлопця, який викриває усіх зрадників в українській революції майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі