Ексклюзиви
вівторок, 03 вересня 2013 09:00

Найбільша в Європі бібліотека має 24 кілометри полиць і підземний рівень
5

Фото: Фото: telegraph.co.uk

Сьогодні у Великобританії відкривається найбільша в Європі бібліотека. Площа храму знань, побудованого в Бірмінгемі, становить 31 квадратний кілометр. Загальна довжина полиць складе 24 кілометри, в бібліотеці зберігатимуться більше 1,5 млн. книг.

Затиснута між житловим кварталом 1930-х років і будівлею театру 1960-х років нова бібліотека Бірмінгема виходить на одну з трьох площ - площа Сторіччя. Будова складається з чотирьох прямокутних компонентів, розташованих у шаховому порядку, завдяки чому створюються різні навіси і тераси. Дизайн фасаду будівлі немов натякає на ювелірний квартал міста: філігранні металеві кільця складаються в візерунок на золотому, срібному і скляному тлі.

Всередині, в читальних залах на середньому рівні бібліотеки, ці кільця створюють справжній малюнок з тіней. Перехід між поверхами бібліотеки дуже пологий, що дозволяє відвідувачам спускатися у відділ художньої літератури, потім ще нижче, в дитячу бібліотеку і, нарешті, в самий низ - у музичну секцію. Останній рівень простягається під площею Сторіччя, на ньому архітектори створили затонулий амфітеатр.

Зараз ви читаєте новину «Найбільша в Європі бібліотека має 24 кілометри полиць і підземний рівень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі