субота, 01 квітня 2017 14:04

Письменник вирушив на літаку в розвідку і не повернувся

Письменник вирушив на літаку в розвідку і не повернувся
Антуан де Сент-Екзюпері в Монреалі, Канада, травень 1942 рік. ФОТО: wikimedia.org

1 квітня 1924 року письменник Антуан де Сент-Екзюпері опублікував своє перше оповідання "Льотчик". Твір до друку прийняв паризький літературний журнал "Срібний корабель". У цьому творі автор писав про сміливість, мужність, любов до своєї професії та трагічну самотність людини у світі.

У передмові до оповідання редактор журналу Прево зазначив: "Антуан де Сент-Екзюпері – фахівець в галузі авіації та машинобудування. Я познайомився з ним через друзів і був вражений, з яким умінням цей технік передає відчуття від польотів. Потім я дізнався, що він пише. Його дар правдивості й письменницької чесності дивовижний як для автора-початківця. Я переконаний, що Сент-Екзюпері буде писати далі". Редактор мав рацію: у 1938-му письменник видав книгу "Планета людей", а у 1943-му – філософську казку "Маленький принц". Остання принесла йому світову славу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Театр "Березіль" ввів сценічний образ Катрі-комуністки

Кар'єра льотчика була менш розміреною. Антуан де Сент-Екзюпері зазнав 15 аварій. Фатальною стала аварія, що сталася 31 липня 1944 року: він вирушив з аеродрому Борго на острові Корсика в розвідувальний політ і більше не повернувся.

Антуан де Сент-Екзюпері (1900-1944) – французький письменник, есеїст, поет та професійний авіатор.

Зараз ви читаєте новину «Письменник вирушив на літаку в розвідку і не повернувся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі