понеділок, 02 липня 2012 10:33

Пішов з життя зірка фільму "Кубанські козаки"

Пішов з життя зірка фільму "Кубанські козаки"
Фото: skuky.net

Актор, народний артист Росії Владлен Давидов помер рано вранці 30 червня, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на Союз кінематографістів РФ. Йому було 88 років.

У 1947 році закінчив Школу-студію імені Володимира Немировича-Данченко і був прийнятий в трупу МХАТ; в 1986 - 2001 роках він був і директором музею театру. Давидов виконав близько ста театральних ролей, серед них безліч героїв творів Чехова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер дядя Володя з "На добраніч, малюки!"

Давидов відомий широкому глядачеві за кіноролями у фільмах "Кубанські козаки", "Людина-амфібія", "Звільнення" (роль Рокоссовського), "Тютюновий капітан" (роль Петра I), "ТАСС уповноважений заявити", "Заздрість богів", "Стомлені сонцем 2: Цитадель".

Давидов - лауреат двох Сталінських премій: першого ступеня, за кінодебют у фільмі "Зустріч на Ельбі" (1950), та другого ступеня, за роль в спектаклі "Друга любов" (1951). У 2004 році він був нагороджений орденом "За заслуги перед Вітчизною" IV ступеня.

Зараз ви читаєте новину «Пішов з життя зірка фільму "Кубанські козаки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі