Ексклюзиви
пʼятниця, 11 травня 2012 16:55

Під Феодосією на берег викидає "порізаних" дельфінів

Під Феодосією на берег викидає "порізаних" дельфінів

На узбережжі під Феодосією знайдено більш як 10 тіл дельфінів - у них були відрізані плавці та розпороті черева, повідомляє Kafanews.

"Море масово викидає на берег поранених дельфінів, 7 травня вздовж берега лежало більше десяти істот, що мають однакові поранення у вигляді порізів у ділянці живота. 10 травня зранку знову викинуто на берег ще дві туші дельфінів з такими ж пораненнями, всі поранення свіжі, з них тече кров. Мертві дельфіни лежать уздовж берега і розкладаються на сонці. За останні 15-20 днів тіла дельфінів викидає щодня", - повідомила кримчанка Дарина, яка спостерігала це на узбережжі селища Приморського за 15 км від Феодосії.

За словами старшого наукового співробітника Карадазького природного заповідника Сергія Кривохижина, таке трапляється щовесни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологи полегшили дельфінам страждання, застреливши тварин на березі

"Щороку в розпал сезону вилову камбали і катрана море викидає на берег загиблих дельфінів. У Криму є два основні місця такого явища: Феодосійська затока і узбережжя Євпаторії. Щодня навесні дельфіни масами гинуть у рибальських сітях. Здебільшого у викинутих на берег дельфінів відсутній хвіст або плавники, рибалки відрізають їх, щоб витягнути з сіток", - розповідає він.

Сергій Васильович також пояснив, чому на тілах дельфінів є свіжі рани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дельфіни люблять вагітних

"У більшості випадків це слід від чайок. Але порізи бувають і іншого походження. Наприклад, можуть вирізати м'ясо з метою підгодівлі тварин. Також можуть знайтися й ті, хто використовує дельфіновий жир у різних цілях", - сказав Кривохижин.

Зазначимо, що дельфіни часто потрапляють у немилість природи і людини. Так, в липні 2011 року на узбережжі Кінбурнської коси на Миколаївщині виявили шістьох мертвих дельфінів. Екологи були впевнені, що тварин розстріляли, а правоохоронці намагалися "замовчати" справу.

Зараз ви читаєте новину «Під Феодосією на берег викидає "порізаних" дельфінів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути