середа, 07 серпня 2019 21:45

Піаніст зіграє в екскурсійному трамваї

Піаніст зіграє в екскурсійному трамваї
Піаніст-імпровізатор Роман Коляда оспівує Київ за допомогою інструментальної фортепіанної музики. Фото: надано Ольгою Стельмашевською

Композитор та піаніст-імпровізатор Роман Коляда зіграє в київському екскурсійному трамваї за маршрутом Поділ-Пуща Водиця. Виступ відбудеться 8 серпня о 18:00. Початок на Контрактовій площі, кінцева зупинка трамваїв - тривалість 2 год. 30 хв.

Виступ є частиною соціально-урбаністичного проекту "Музичний портрет міста". Його мета - оспівати Київ у звуках інструментальної фортепіанної музики, зімпровізованої наживо у різних точках столиці. Зафіксувати цю музику в аудіо та відеозапису. Наситити позитивними вібраціями міський простір.

"Усе почалося з того, що я створював музичні портрети реальних людей. Грою розповідав, як я їх відчуваю, - каже Роман Коляда. - Аж тут подумалося, що місто - воно теж живе. Його теж можна відчути. Київ - це ж не лише бетон, цегла і скло. У ньому живуть майже три мільйони. Мешканці створюють багатогранну душу міста. Не хотів обирати легкий шлях. Поставити інструмент десь на Майдані Незалежності чи на Володимирській гірці - це було б красиво, але страшно попсово.

Будь-який джазовий музикант вам скаже, що найкраща імпровізація та, яка підготовлена заздалегідь. Але я не граю записані вдома ноти. Використовую весь свій музичний досвід. Перед тим, як сідати за інструмент, вже маю якісь ідеї, бо не раз гуляв, наприклад, Подолом. Але одну й ту саму мелодію можна зіграти як похоронний марш, а можна як веселу польку. Що гратиму в конкретний момент, буде залежати від публіки в трамваї, від погоди, особистого настрою. Яким я побачу Київ цього дня - мальовничим чи загидженим".

Дивитися онлайн-трансляцію можна буде на сторінці проекту у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ДахаБраха" дасть безкоштовний концерт

Роман Коляда - композитор, піаніст-імпровізатор, журналіст, радіо- та телеведучий. Є автором семи альбомів авторської фортепіанної музики і п'яти збірок віршів. Народився 1976 року в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Піаніст зіграє в екскурсійному трамваї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі