пʼятниця, 29 липня 2011 18:15

Переможець Одеського фестивалю хоче екранізувати роман Дашвар

Переможець Одеського фестивалю хоче екранізувати роман Дашвар

На Одеському кінофестивалі режисер короткометражки "Собачий вальс" Тарас Ткаченко отримав 50 тисяч гривень за перемогу в номінації кращий "український фільм". Про свої подальші плани він розповів Gazeta.ua.

"На ці гроші кіно не знімеш. Але вони дадуть можливість купити трошки свободи для розробки і написання нових сценаріїв. Коли немає фінансового запасу, доводиться постійно мотатися і заробляти гроші. Я не кліповий режисер, не можу знімати все підряд. Раніше писав сценарії до документальних фільмів, зокрема про Миколайчука та Івасюка. Також працював радником керівника одного з телеканалів. Зараз викладаю режисуру в інституті Карпенко-Карого", - сказав він.

У майбутньому Ткаченко хоче екранізувати роман "Село не люди" Люко Дашвар або одну з книг Марії Матіос.

"Є думка перетворити "Собачий вальс" на повний метр. Не знаю, чи це мені вдасться. Наприклад, головні герої мовчать. Це нормально для 15-хвилинного фільму. Але півторагодинне мовчання героїв викличе сумніви, чи вони психічно нормальні. Другий варіант — я давно мрію екранізувати "Село не люди" Люко Дашвар чи "Солодку Дарусю" Марії Матіос. Хочу з ними поговорити на цю тему і попросити дозволу приступити до цієї літератури. Село вже спротивилось в українській літературі. Від Нечуя-Левицького ніхто не поміняв манери оповіді — жорсткої і на грані скандалу. Дашвар написала легко і відверто. Це справді чесна картина того, що я знаю про наше вимираюче село", - зазначив Тарас Ткаченко.

Зараз ви читаєте новину «Переможець Одеського фестивалю хоче екранізувати роман Дашвар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі