четвер, 28 липня 2011 18:03

Одеський кінофест отримав відзнаку від засновників "Золотого глобуса"

Одеський кінофест отримав відзнаку від засновників "Золотого глобуса"

Одеський міжнародний кінофестиваль отримав відзнаку від Голлівудської асоціації іноземної преси (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), повідомляє прес-служба кінофестивалю.

Почесний знак з рук члена HFPA Габріеля Лермана прийняла президент ОМКФ Вікторія Тігіпко.

HFPA - одна з найавторитетніших в світі міжнародних спільнот журналістів, яка вже майже 70 років у Лос-Анджелесі вручає престижну премію в сфері кіно й телебачення - "Золотий Глобус".

Голлівудська асоціація закордонної преси була заснована на початку 1940-х рр.. в Лос-Анджелесі журналістами різних країн, які висвітлюють індустрію розваг США та всього світу. На сьогодні в склад HFPA входять 93 представники ЗМІ з 53 країн, чия загальна читацька аудиторія налічує принаймні 250 мільйонів осіб. HFPA найбільш відома заснуванням премії "Золотий Глобус", яку вручають за досягнення в галузі кіно й телебачення з 1944 року.

Крім цього, HFPA також щорічно виділяє близько $ 1 млн на стипендії та гранти для молодих кінематографістів з усього світу. Претендентів на ці нагороди члени HFPA шукають на кінофестивалях всього світі. Цього року в список кінофорумів, щорічно відвідуваних представниками HFPA, потрапив Одеський міжнародний кінофестиваль.

Дійсний член HFPA Габріель Лерман (Іспанія) відвідав другий Одеський міжнародний кінофестиваль.

Зараз ви читаєте новину «Одеський кінофест отримав відзнаку від засновників "Золотого глобуса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі