субота, 16 липня 2011 12:24

Тігіпко пройшовся червоною доріжкою на Одеському кінофестивалі
18

Фото: Фото: Ганна Гарієнчик

Вчора 15 липня розпочався ІІ Одеський міжнародний кінофестиваль. На ньому у конкурсній програмі показують 15 фільмів. Україна представляє стрічку Олександра Шапіро "Бес Пор Nо". Журі конкурсу очолив польський режисер та сценарист Єжи Штур.

"Чекаю таке кіно, яке покаже, як живуть люди в інших країнах. Молоді люди сьогодні вже настільки навчені дивитися кіно, що звикли бачити світ через камеру. А більшість молодих режисерів хочуть не просто навчитися бути режисером і зняти фільм за жанром, а зробити авторське кіно, розповісти про себе людям", - сказав Штур.

Серед членів журі також російський режисер Валерій Тодоровський, який народився в Одесі.

"Хороше кіно - це те, яке викликає емоції в незалежності від жанру, в якому воно зняте. Є дуже простий і страшний критерій для фільму: хороший фільм в ідеалі захочеться переглянути ще раз", - сказав Тодоровський.

Церемонія відкриття розпочалася о 18:00 в Одеському оперному театрі. Тут зібралися зо три сотні людей, які прийшли подивитись на почесних гостей фестивалю.

Червоною доріжкою пройшлися акторки з Португалії Марія де Медейруш, яка зіграла роль Фабьєн, подруги Батча Куліджа (Брюс Уілліс) у фільмі Квентіна Тарантіно "Кримінальне чтиво", Ада Роговцева, яка народилася на Сумщині, але Одесу вважає рідним містом та голівудський режисер та актор Джон Малкович, який заради фестивалю на декілька днів прилетів до Одеси.

Малкович в Україні втретє. Двічі був у Ялті, де хоче проводити свій фестиваль. В Одесі представляв стрічку "Бути Стенлі Кубріком", який показували просто неба на Ланжероновському узвозі.

"Цей фільм не так широко показувався, а я вважаю його цікавим. Він дуже близький до того, що я роблю в театрі", - пояснив Малкович.

Відкривав фестиваль фільм французького режисера Мішеля Азанавічюса "Артист". Його прийшли подивитися Сергій Тігіпко з дружиною Вікторією, яка є президентом фестивалю. Цьогоріч за головну роль у цій стрічці актор Жан Дюжарден отримав "Золоту пальмову гілку" на Канському фестивалі.

По закінченню перегляду у парку біля опери відбулась закрита вечірка.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко пройшовся червоною доріжкою на Одеському кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі