Ексклюзиви
понеділок, 23 травня 2011 17:45

На кінофестиваль у Трускавці приїде Емір Кустуріца

На кінофестиваль у Трускавці приїде Емір Кустуріца

2-5 червня у Трускавці відбудеться міжнародний кінофестиваль "Золота пектораль". У конкурсній програмі покажуть 58 фільмів з України, Росії, Грузії, Азербайджану, Куби, Латвії, Аргентини та Франції.

"Фестиваль будемо проводити вдруге. Минулого року показували лише українські та російські стрічки, цього разу участь беруть й інші країни", - сказав президент кінофестивалю Костянтин Стогній сьогодні на прес-конференції.

Він також розповів, що ідея проводити такий фестиваль виникла у нього 3 роки тому.

"Тоді я залишив державну службу. Вмикав телевізор, але не міг дивитися фільми, які там показували. Вирішив, що настав час знімати і дивитися нормальні фільми. Потім запропонував своїм друзям зустрітися, щоб обговорити цю проблему. На мою пропозицію відгукнувся Андрій Лопушанський. Зараз він є співзасновником та меценатом кінофестивалю", - відзначив Стогній.

Кінофестиваль проводитимуть у санаторно-курортному комплексі "Женева". Спеціальним гостем стане сербський кінорежисер Емір Кустуріца.

Спеціально до його приїзду у санаторії облаштували президентський номер. Також на фестиваль запросили акторів Лева Дурова, Сергія Жигунова, Володимира Горянського та Остапа Ступку.

На адресу журі фестивалю надійшло 200 стрічок. До початку фестивалю вони мають обрати 58 фільмів, які братимуть участь у конкурсі.

"За 3 дні члени журі не встигнуть переглянути всі стрічки, тому ми починаємо робити це заздалегідь. Навіть сьогодні кожен з нас отримав по 10 фільмів. До понеділка маємо їх переглянути і написати анотації", - розповів член журі кінофестивалю Андрій Бенкендорф.

Стрічки показуватимуть в 3 залах готелю. Нагороди вручатимуть у 12 номінаціях. Даруватимуть дипломи та статуетки.

"З грошовою винагородою ми ще не визначалися. Зараз ведемо переговори, але спонсори в'яло реагують на нашу пропозицію. Питають, під який фільм повинні виділити гроші. Але ми дізнаємося про це лише в день закінчення фестивалю", - сказала директор "Top Media Communication" Ольга Чорткова.

Зараз ви читаєте новину «На кінофестиваль у Трускавці приїде Емір Кустуріца». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі