понеділок, 23 травня 2011 12:05

Головний переможець Каннського фестивалю не прийшов за нагородою
17

Ума Турман
Фото: Фото: Reuters
Мелані Лоран, одна з ведучих церемонії
Мелані Лоран і Роберт Де Ніро
Кірстен Данст і Едгар Рамірес
Члени журі фестивалю

64-й міжнародний Каннський кінофестиваль назвав своїх переможців. У цьому році "Золота пальмова гілка" дісталася фільму "Древо життя" Терренса Маліка, головні ролі в якому зіграли Бред Пітт і Шон Пенн.

Фільм розповідає про зародження життя на землі через історію одного хлопчика, який намагається осягнути свої стосунки з батьком. Критика не дуже добре сприйняла картину, проте майже всі були упевнені, що головна нагорода дістанеться саме їй.

Зазначимо, що режисер на церемонії нагородження не з'явився: він взагалі багато років не спілкується з журналістами. На прес-конференції всі питання дісталися Бреду Пітту, а за "Золотою пальмовою гілкою" були вислані продюсери. Як пояснив один з них, Білл Полад, режисер "дуже сором'язливий і намагається не випинати своє его; і він не хоче бути знаменитістю".

Кращою актрисою визнана Кірстен Данст за роль у фільмі Ларса фон Трієра "Меланхолія", а кращим актором - Жан Дюжарден, який зіграв у стилізованому німому чорно-білому фільмі "Актор".

Отримуючи нагороду, Кірстен подякувала організаторам фестивалю за те, що вони залишили "Меланхолію" в конкурсі, незважаючи на вигнання фон Трієра.

"Ну і тиждень видався! Нагорода - це честь для мене. Така подія в житті актриси буває лише раз. Я хотіла б подякувати Ларсу за те, що він подарував мені можливість бути такою сміливою", - підкреслила актриса.

Зазначимо, кращим короткометражним фільмом була названа картина українського режисера Марини Вроди "Крос".

Зараз ви читаєте новину «Головний переможець Каннського фестивалю не прийшов за нагородою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі