понеділок, 23 травня 2011 09:31

Фільм Терренса Маліка отримав "Золоту пальмову гілку"

Фільм Терренса Маліка отримав "Золоту пальмову гілку"

"Золоту пальмову гілку" 64-го Каннського кінофестивалю отримав американський режисер Терренс Малік, який зняв картину "Древо життя". Про це повідомляється на сайті фестивалю. Церемонія закриття пройшла ввечері 22 травня.

Малік, який вже отримував нагороду в Каннах в 1978 за режисерську роботу в "Днях жнив", присвятив свій фільм переживанням чоловіка, який шукає сенс життя і ставить під сумнів віру.

Гран-прі кінофестивалю розділили турецький режисер Нурі Більге Джейлан за фільм "Одного разу в Анатолії" та брати Дарденни, які представили "Хлопчика на велосипеді". Нагороду за кращу режисуру отримав данський режисер Ніколас Віндінг Рефн, який зняв "Драйв".

Приз за кращу жіночу роль журі віддало Кірстен Данст, яка зіграла у фільмі Ларса фон Трієра "Меланхолія". Кращим актором визнаний Жан Дюжарден за роль у фільмі "Актор".

Приз журі дістався французькій картині "Паліция" (Polisse) Майвенн Ле Беско, а кращим сценаристом визнаний ізраїльтянин Йоссеф Седар, котрий поставив фільм "Примітка" за власним сценарієм.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що приз журі конкурсної програми "Особливий погляд" дістався російському режисерові Андрію Звягінцеву за фільм "Єлена", а лауреатом головної премії Міжнародної федерації кінокритиків став фільм "Гавр" фінського режисера Акі Каурісмякі. Екуменічну премію кінофестивалю отримав фільм "Де б ти не був" італійського режисера Паоло Соррентіно.

Каннський кінофестиваль в 2011 році проходив з 11 по 22 травня.

Зараз ви читаєте новину «Фільм Терренса Маліка отримав "Золоту пальмову гілку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі