Ексклюзиви
четвер, 19 травня 2011 10:59

Ларс фон Трієр на прес- конференції в Каннах назвав себе нацистом

Ларс фон Трієр на прес- конференції  в Каннах назвав себе нацистом

Відомий датський режисер Ларс фон Трієр, який назвав себе на прес-конференції в рамках Каннського кінофестивалю "нацистом", приніс за свої слова вибачення дирекції фестивалю, яка вимагала у нього в середу пояснень.

Представляючи в середу свій фільм про кінець світу під назвою "Меланхолія" (Melancholia), режисер зробив скандальну заяву. Відповідаючи на питання про свої німецькі корені, фон Трієр заявив, що розуміє Гітлера, але тут же додав, що нічого не має проти євреїв і засуджує Голокост.

Потім, заплутавшись у міркуваннях, режисер несподівано закінчив: "Ок, так, я нацист". Після цієї фрази він ще й "пожартував" про "остаточне вирішення питання з журналістами".

Дирекція Каннського фестивалю заявила, що стурбована заявами і попросила у режисера пояснень.

"Він уточнив, що піддався на провокацію. Він приносить свої вибачення. Дирекція фестивалю бере їх до уваги і передає їх", - йдеться у повідомленні організаторів.

Дирекція також заявила, що "ніколи не дозволить робити з заходу сцену для подібних заяв".

За останній час вже два видних діяча культури, модельєр Джон Гальяно та актор Чарлі Шин, які були викриті в расистських висловлюваннях, поплатилися за свою поведінку роботою. У відношенні Гальяно, крім того, було заведено справу.

Зараз ви читаєте новину «Ларс фон Трієр на прес- конференції в Каннах назвав себе нацистом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі