понеділок, 17 вересня 2012 18:56

Павло Гудімов готує неофольковий проект на ГогольFest

  Одна з емблем майбутнього фестивалю
Одна з емблем майбутнього фестивалю

На фестивалі "ГогольFest" покажуть експозицію в традиціях авангарду 1920-х років. Я Галерея представить спецпроект у рамках фесту.

Про це розповів куратор візуальної частини та музикант Павло Гудімов. "Дещо запозичили від творчості російського художника-конструктивіста Олександра Родченка, - розповідає митець. - З молодими архітекторами придумали, як перекроїти його стиль на сучасний лад".

Павло Гудімов повідомив, що найбільшою роботою на фестивалі буде робота художниці Алевтини Кахідзе розміром 6 на 16 метрів.

"Авторка створює модель своєї резиденції художників у селі Музичі під Києвом. Цим покаже зв'язок сучасного мистецтва з українською землею, селом", - каже куратор.

Виставку допомагають робити волонтери, переважно дівчата. За словами Гудімова, для встановлення архітектурних конструкцій бракує чоловічої сили. "Це тільки, здається, що то мистецтво, - каже. - Але ми готуємо тотальну інсталяцію. Пішло на підготовку не один тиждень роботи. Нам допомагає фантастична кількість волонтерів. Нещодавно знайомий зателефонував, повідомив, що нам зголосилися допомогти три професійні робітники."

Загалом проект виконаний у стилі неофольку. "Це не візерунки і вишиванки, як стереотипно уявляють, - розповідає Гудімов. - Неофольк — це синонім сучасного українського мистецтва. Наша країна достатньо сільська. Не слід цього соромитися. Деякі роботи виконані на тему народної мудрості".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гудімов плакав, коли дивився мультик "Воллі"

"Ужгородський художник Андрій Хір ілюструє народні приказки у стилі неографіті". На ГогольFesti покажуть іронічну роботу "Старі, хворі і діти" Ростислава Котерліна. "Його скульптура з пап'є-маше. Художник працює у дитячому художньому театрі. Використав стилістику лялькового театру для своєї роботи", - додає куратор експозиції.

На думку Павла Гудімова, неофольк схожий на стиль Миколи Гоголя. "Він якраз конкретний фолькнер. Створював власний фольклор. Варто лише згадати "Вечера на хуторе близ Диканьки", - розповідає митець. - Ми акцентуємо і трактуємо Гоголя у свої експозиції. Створюємо нову ситуацію. Роботи різні. Це мішаніна, але в хорошому розумінні."

Візуальна частина фестивалю також матиме відео-інсталяції. "Олександр Ляпін представить свою фото-літературу, - розповідає Гудімов. - Кожна його світлина, присвячена певному оповіданню, має свій сюжет".

У проекті будуть представлені твори таких українських художників як Микола Малишко, Олександр Бабак, Ростислав Котерлін, Стас Волязловський, Дмитро Молдованов, Андрій Хір, Альбіна Ялоза, Станіслав Сілантьєв, Олег Грищенко, Руслан Тремба, Антон Логов, Андрій Сагайдаковський, Олександр Кадніков, Ірина Каленик, Алевтина Кахідзе та інших авторів.

Зараз ви читаєте новину «Павло Гудімов готує неофольковий проект на ГогольFest». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі