вівторок, 26 лютого 2019 18:05

Організатори нацвідбору Євробачення знайшли виправдання

Організатори нацвідбору Євробачення знайшли виправдання
Фінал нацвідбору Євробачення спричинив скандал. Фото: ua: суспільне мовлення

У правилах Нацвідбору на Євробачення 2019 не зазначена громадянська позиція учасника чи заборона гастролей у Росії.

Це зазначили представники каналу СТБ, що є одним із організаторів відбору, пише rbc.ua.

"Цьогорічні обговорення наглядно демонструють, що у нас є серйозний запит стосовно того, який артист може чи не може представляти Україну на міжнародному конкурсі Євробачення. Так, цей момент потребує врегулювання, аби не допустити подібних дискусій під час майбутніх Нацвідборів", - розповіли співорганізатори.

Також зауважили, що протягом останніх років на сцені відбору учасникам ставлять всі питання, які хвилюють українську аудиторію. Навіть найгостріші і незручні.

"Саме за чесність ці чотири роки глядачі і поважають Нацвідбір. Обираючи свого представника, ми не маємо права закривати очі на гучні обговорення у соціальних мережах та заяви самих артистів. Мова не про перевірку на патріотизм, а про реакцію на запит громадськості. Цього року перед фіналом він був саме таким. Так, це болючі питання, але їх потрібно було озвучити, аби надати кожному артисту можливість висловитись перед глядачем. Проте, як бачимо, отримавши всю інформацію із перших вуст та відповіді на усі гострі запитання, глядачі все одно проголосували саме за ту учасницю, чий виступ їм сподобався найбільше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данилко розповів, хто має поїхати замість MARUV на Євробачення

Люди розірвали соцмережі гнівними дописами про російські гастролі співачки Maruv, яка перемогла в українському національному відборі на Євробачення.

Однак, обурення має викликати не тільки перемога Maruv, а й допуск співачки до участі в конкурсі. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua говорять експерти.

Зараз ви читаєте новину «Організатори нацвідбору Євробачення знайшли виправдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі