Ексклюзиви
четвер, 13 червня 2013 12:16

Ордени, хлібниця, босоніжки - фотограф помістив свої знімки в пакети з водою
15

Фото: Фото: Вікторія Хоменко

"Цікаво як довго думка автора зможе протриматися у воді. Бо зображення - це і є думка автора" - каже фотограф Олександр Кадніков. На виставці в "Я Галереї" свої роботи він помістив у поліетеленові пакети з водою. За задумом до кінця місяця вода має змити зображення.

"Серія кримських знімків - це моє сприйняття малої батьківщини. Тут я народився. Усі фото постановочні. Приміром, дівчина з кісткою у зубах символізує для мене покірність. Кожна фотографія — це спогад. На знімках ми завжди граємо в память, тому є і самоіронія в зображеннях і головоломка " - каже фотограф.

Знімки "Крим. Гума" розвішені на стінах. На одній із фотографій на резинових чоботах стоїть довга пилка. Олександр Кадніков каже, що так бачить очікування. Для нього воно завжди надміру незручне.

У другому залі галереї до стелі на мотузках підвішені поліетиленові пакети. Усі заповнені водою і з фотографіями всередині. Ця серія називається "Запас міцності".

"Фотографія занурена у воду має подвійний смисл. По-перше вода - це знання, а по-друге, вода - це синонім зтирання і змивання цього знання" - пояснює Олександр Кадніков. "Фото у воді - це також елемент гри. Кожна серія - невелика розповідь. Поєднання минулого і сучасного".

У воді зображення виключно предметів. Медаль з метеликом, господарче мило. Босоніжки наповнені склом.

"На барахолці в Сімферополі побачив як з десяток годинників лежали в хлібниці. Сподобався цей образ. Час замість хліба" - коментує один із знімків Олександр Кадніков. У воді зображення мають тривимірний ефект. Усі знімки підвішені на різній висоті. Під найвищим пакетом стоїть сталеве відро. У нього ритмічно скапує вода кожну секунду.

Виставку можна побачити в "Я Галереї" по вулиці Хорива, 49Б. Триватиме до 29 червня.

Зараз ви читаєте новину «Ордени, хлібниця, босоніжки - фотограф помістив свої знімки в пакети з водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі