Ексклюзиви
середа, 12 червня 2013 16:41

Садомазо-чебурашка та Сталін-упир: заборонили виставку карикатур про Олімпіаду в Сочі
13

Фото: Фото: echo.msk.ru

У Пермі заборонили виставку красноярського художника Василя Слонова "Welcome! Sochi 2014". Міські чиновники визнали її русофобською і такою, що ганьбить сочинську Олімпіаду.

Артекспозіція сибіряка була представлена ??в рамках фестивалю "Білі ночі в Пермі". У ній художник за допомогою прийомів гротеску і політичної сатири висловив своє іронічне ставлення до найбільшого спортивного форуму, який пройде наступного року.

На одній з картин олімпійського циклу зображений ведмідь у масці, за якою ховається обличчя Сталіна. На іншому полотні видно чи то ведмедя, чи то Чебурашку, який сидить на лижах у вуличному клозеті. Ще один символ країни - матрьошка - зображена як граната.

Василь Слонов давно відомий своїми епатажними роботами. Зокрема, в 2010 році він створив артоб'єкт "Мухобойка-Обамка", присвячений убитій американським президентом комасі. Навесні цього року Слонов придумав інший артоб'єкт - "Жезл Чубайса, що світиться", який представляв собою розрубану сокирою надвоє галогенову лампу.

Зараз ви читаєте новину «Садомазо-чебурашка та Сталін-упир: заборонили виставку карикатур про Олімпіаду в Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі