Ексклюзиви
середа, 12 червня 2013 14:33

"Жонглювання розвиває мозок" - на хуторі Обирок розмальовували хати і ходили на ходулях
17

Фото: Фото: Ендрю Броді

На мистецькому хуторі Обирок, що на Чернігівщині, відбулися фестиваль художників "АРТзХАТ" і школа цирку.

Кілька хаток-мазанок Обирку у ці вихідні вільні художники розписали квітковими орнаментами, намалювали навіnь портрет Боба Марлі.

"Ми запросили команди вільних художників. Кожна обрала собі об'єкт на нашому хуторі і розмалювала його за своїм ескізом", - розповідає господар Обирку режисер Леонід Кантер.

Для глядачів і дітей у цей час діяла школа цирку. Театр ходулістів випускників Могилянки "ПлацАрт" поставив на ходулі біля 2-х десятків людей різного віку, з різних міст, починаючи від Обирка та сусіднього Батурина і закінчуючи мешканцем найпівденнішого міста світу Пуерта-Вільямс, що знаходиться в Патагонії, Чилі.

"Щоб вибратися на ходулі необхідно сісти на певну підвищенність, стіл, паркан, автомобіль тощо. В Обироку для цього було спеціально змайстровано посадкове сідало, - каже Леонід. - Ніхто не лишився байдужим - чи то учень з тремтячими ногами, який вперше встав на ходулі, чи водій молоковозу, який з виряченими очима просто проїжджав повз. Жонглювання, як стверджують науковці, розвиває котрусь там частину мозку. Від себе додам, що також розвиває шалений апетит. Пожонглювавши учень щоразу з'їдає подвійний обід! Ну а про вогні... Мати справу зі живою стихією, яка крутиться у твоїх власних руках, пізнати, опанувати її - це не просто цирк, а скоріше духовна практика".

"Без рухів на хоудлях можна втриматися лише декілька секунд, якщо ж постійно тупцювати і підтримувати баланс - то тут вже все залежить від фізпідготовки. Ходулісти "ПлацАрту" витримували двогодинне ходіння на ходулях. В школу цирку ми привезли 6 пар ходуль різної висоти та різних розмірів ступні".

"Висота ходуль різна. В школі цирку на Обирку ми задіяли хоудлі висотою 55, 80 і 100 см, втім самі мали досвід ходіння на 110 см, мріємо про більші висоти, але наразі не мали такої змоги. Світовий рекорд - ходулі біля 16 метрів".

"На Обирку я вперше збирала щавель під ногами у лісі, і побачила, як цвіте і смакує бузина! - ділиться враженнями співачка Ольга Глотка. - Тут не тхне вихлопними газами, не сигналять машини, не стримують емоції і не забороняють бути собою".

Зараз ви читаєте новину «"Жонглювання розвиває мозок" - на хуторі Обирок розмальовували хати і ходили на ходулях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі