середа, 12 червня 2013 09:29

Архітектор резиденції у Дубаї показав у Львові ткані гобелени
6

Фото: Фото: Ольга Швед

11 червня у Львівському Палаці мистецтв на вулиці Коперніка, 17 відкрили персональну виставку Олега Слєпцова "Джерела гармонії".

Доктор архітектури, художник та музикант Олег Слєпцов презентував півсотню тканих гобеленів, виконаних за останні 10 років. Архітектор створив понад 300 проектів будівель, споруджених у 50 українських містах і за кордоном. Запроектував резиденцію Kempinski Palm Jumeirah в Дубаях (Об'єднані Арабські Емірати).

За його проектами збудовано 60 церков в Україні. Він автор 100 наукових праць, у тому числі 7 монографій, 15 патентів України та авторських свідоцтв СРСР. Гобелен - синтез трьох мистецтв: живопису, скульптури й архітектури.

"Гобеленами займаюся з 15 років, особливо вдячний за цю науку моєму вчителю – митцю Юрію Івановичу Хімічу, він майстер кольору і форми. Оскільки я архітектор, то і теми моїх робіт – архітектурні пейзажі - церкви, різноманітні будівлі. За останні роки відбулося більше 25 моїх персональних виставок, але лише у Львові усі мої роботи помістилися у великому залі. Над кожною роботою працюю півтори – два місяці", - каже Олег Слєпцов.

На великих чотириметрових гобеленах Слєпцова – Києво-Печерська та Почаївська лаври, Андріївський узвіз, Ярославів вал, Хотинська і Кам'янець-Подільська фортеці, руїни замку над Дністром, церкви та пейзажі.

Триватиме виставка до 28 червня.

Зараз ви читаєте новину «Архітектор резиденції у Дубаї показав у Львові ткані гобелени ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі