понеділок, 13 серпня 2012 11:29

Новий формат "Хоббіта" налякав студію і глядачів

Автор: Фото: kinonews.ru
  Промо-кадр до фільму "Хоббіт: Несподівана подорож"
Промо-кадр до фільму "Хоббіт: Несподівана подорож"

Кіностудія Warner Bros. вирішила випустити високочастотну версію "Хоббіта" обмеженим тиражем. У широкому прокаті картина вийде зі звичайною частотою - 24 кадри в секунду. Керівництво кінокомпанії серйозно поставилося до критики глядачів, які бачили фрагмент стрічки Пітера Джексона на виставці CinemaCon. Те, що відбувається на екрані здалося їм занадто реальним, чітким і схожим на телевізійну картинку. Високу якість зображення зможуть оцінити лише обрані, але якщо HFR-версія буде прийнята добре, то наступна частина фільму вийде розширеною кількістю копій з частотою 48 fps.

Незважаючи на те, що фільм вийде в прокат з частотою 24 кадри в секунду, студія все ще готова захищати новий формат зображення, випустивши обмежену кількість копій фільму в первісному варіанті, пише Variety. Рішення Warner Bros. засноване на побоюванні отримати негативні відгуки глядачів, що спричинить за собою скорочення касових зборів. Крім того, не всі кінотеатри готові до високочастотної проекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили український трейлер нового фільму бондіани

Варто зауважити, Джеймс Кемерон вже давно говорив, що хотів би зняти продовження "Аватара" в новому форматі. Незабаром після заяви Warner Bros. продюсер "Аватара" Джон Ландау виступив на захист зйомки фільмів з частотою 48 кадрів в секунду.

THR повідомляє, що Ландау на щорічній конференції експертів з комп'ютерної графіки сказав, що творці кіно повинні самі вибирати технологію його виробництва: "Ми зобов'язані знаходити спосіб розповідати історію найбільш підходящим чином, щоб змусити людей вийти з їхніх будинків і сходити в кіно. Фільми з високою частотою кадрів будуть подобатися глядачам все більше і більше".

Пітер Джексон поки не давав ніяких коментарів, можемо тільки припускати, що режисер думає про рішення Warner Bros. Безумовно, такий захід студії затримає розвиток високочастотної технології зйомки, але ненадовго.

Зараз ви читаєте новину «Новий формат "Хоббіта" налякав студію і глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі