вівторок, 31 липня 2012 17:10

"Хоббіт" стане трилогією

"Хоббіт" стане трилогією
Фото: gatherfield.com

Нещодавно стало відомо, що режисер Пітер Джексон збирається зробити з дилогії про Хоббіта трилогію і вступив в переговори з Warner Bros. Для того, щоб фільм "Хоббіт: туди і назад", вихід якого очікувався в наступному році, перетворився у дві повноцінних стрічки, буде потрібно приблизно два місяці додаткових зйомок. І ось 30 липня Джексон отримав схвалення студій і згоду акторів. "Хоббіт" офіційно став трилогією.

Кілька тижнів тому, на фестивалі "Комік-Кон", Джексон натякнув на можливість додаткових зйомок. Зараз, якщо вірити джерелам, які цитує The Hollywood Reporter, студія Warner Bros, режисер, продюсер Френ Уолш і сценарист Філіпа Бойєнс щосили обговорюють технічні та фінансові питання - зокрема, додатковий кастинг і проблему авторських прав.

Інсайдери повідомляють: "Якщо ми візьмемося за третій фільм, то рішення буде прийнято дуже скоро. В основі всього - бажання режисера розповісти історію більш детально".

Бажання у Пітера Джексона дійсно було. Так що тепер друга частина, як і планувалося, вийде в прокат в 2013 році, а третя - влітку 2014. Саме так, по одному на рік, виходили на екрани фільми трилогії Джексона "Володар кілець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Толкієна має намір через суд заборонити екранізацію "Хоббіта"

Нагадаємо, що фільми про Хоббіта є пріквелом до "Володаря перснів" і теж заснований на творах класика фентезі Дж. Дж. Р. Толкієна. Дія нових картин Джексона знову відбувається в Середзем'ї - світі, населеному людьми, ельфами, гномами, орками і, звичайно ж, хоббітами. Сюжет будується навколо неймовірної подорожі, в результаті якої Більбо Беггінс, рідний дядько Фродо, стає володарем Персня Всевладдя. Головного героя грає Мартін Фрімен ("Автостопом по Галактиці"). Також у фільмі зайняті Кейт Бланшетт, Орландо Блум, Енді Серкіс, Елайджа Вуд та інші актори, багато з яких вже знімалися у "Володарі перснів".

Задовго до прем'єри "Хоббіт" викликав масу суперечок. Справа в тому, що при зйомках картини була використана революційна технологія "48 кадрів в секунду", яка різко підвищує якість зображення. Навесні Пітер Джексон продемонстрував уривок з "Хоббіта" на фестивалі "Синема-Кон", але його новаторство оцінили далеко не всі. Проте режисер не сумує: він як і раніше впевнений, що 48 кадрів - майбутнє кінематографа. А ми зможемо скласти власну думку вже в грудні, коли на екранах з'явиться перший фільм про Хоббіта - "Несподівана подорож". Щоправда, побачити, що представляють собою знамениті 48 кадрів в секунду, можна буде тільки в окремих кінотеатрах, де є потрібне обладнання.

Зараз ви читаєте новину «"Хоббіт" стане трилогією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі