субота, 14 липня 2012 11:42

Фестиваль Comic-Con: люди вмирають у чергах, зомбі і 100 років Тарзану
13

Фото: Фото: Reuters

В американському місті Сан-Дієго відкрився щорічний фестиваль Comic-Con. Очікується, що культовий фестиваль, де любителі коміксів можуть поспілкуватися з їхніми творцями, відвідають більше 100 тисяч людей.

Це вже 43-й фестиваль Comic-Con. До відкриття шанувальники мальованих історій заповнили простір навколо центру, де проходить захід, щоб потрапити на найцікавіші презентації.

Люди розкуповують сувеніри та іграшки, випущені спеціально для фестивалю обмеженим тиражем. Спочатку фестиваль позиціонувався як виставка коміксів. З часом він розширювався і став включати в себе інші елементи поп-культури - такі, як аніме, манга, відеоігри, фентезі та науково-фантастичні фільми і літературу. Тут фанати можуть поспілкуватися з творцями коміксів і побачити спеціально підготовлені презентації компаній-виробників коміксів, ігор, фільмів та іншого.

На Comic-Con можна зустріти зомбі, Бетмена, Залізну людину, вампірів - загалом, майже будь-якого персонажа масової культури.

Очікується, що на фестивалі, який триватиме чотири дні, будуть розкриті деталі екранізації книги Джона Толкіна "Хоббіт, або Туди і назад", вихід якої очікується в 2013 році, і заключного фільму саги "Сутінки" - "Світанок. Частина друга ", яка з'явиться на екранах в листопаді цього року.

Популярність фестивалю настільки велика, що не кожна компанія змогла "поміститися" у відведеному для цього центрі.

Ажіотаж навколо заходу полягав у тому, що бажаючі потрапити в павільйони фестивалю почали займати чергу ще в минулі вихідні. У вівторок один з гостей помер у черзі за невідомих обставин.

Цікаво, що цього року багато персонажів - учасники Comic-Con - святкують ювілеї. Так, Тарзану виповнилось 100, Джеймсу Бонду - 50, а Power Rangers і винищувачці вампірів Баффі виповнилося по 20 років.

Фестиваль відвідали Міла Йовович, Джесіка Біль, Кейт Беккінсейл, Колін Фаррелл, Метт Деймон, Річард Медден (Робб у серіалі "Гра престолів"), Крістен Стюарт, Робберт Паттінсон та інші.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль Comic-Con: люди вмирають у чергах, зомбі і 100 років Тарзану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі