неділя, 27 листопада 2011 13:01

У Мексиці провели рекордний парад зомбі
8

Фото: Фото: Reuters

Найбільший за кількістю учасників парад зомбі пройшов у суботу в столиці Мексики: на вулиці Мехіко вийшли 9600 загримованих під живих мерців осіб.

За даними організаторів ходи, в результаті їм вдалося побити світовий рекорд і потрапити до Книги рекордів Гіннеса за кількістю людей, які взяли участь у ході.

Тисячі людей не пошкодували часу і грошей, щоб спорудити собі всілякі костюми, головний сенс створення яких полягає в шокуванні публіки ступенем схожості з обличчями повсталих з могил міфічних персонажів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві на вулиці вийшли зомбі

Як відомо, в Мексиці відзначається День Мертвих, коли тисячі людей виходять на вулиці міст, одягнені в костюми різної казкової нечисті і небіжчиків.

У ці дні жителі Мексики відвідують могили своїх померлих родичів, а потім ходять по вулицях міст в костюмах і в гримі, що роблять їх схожими на мерців.

Відвідування кладовищ у мексиканців перетворюється з сумної церемонії поминання на веселий захід. Вважається, що в ці дні потрібно своїм померлим доставляти якомога більше радості. Саме тому могили прикрашаються пелюстками квітки бархотки, батьківщиною яких є Мексика.

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці провели рекордний парад зомбі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути