пʼятниця, 06 липня 2012 19:00

"У нас вийшло!" - закінчилися зйомки "Хоббіта"

  Попереду - технічна робота над фільмом
Попереду - технічна робота над фільмом

Режисер Пітер Джексон оголосив на своїй сторінці Facebook, що знімальний процес його фільмів про Хоббіта закінчений. Зйомки картини, яка вийде в прокат у двох частинах, тривали 266 днів.

Тепер режисер приступить до стадії пост-продакшну - це монтаж, корекція кольору, зведення звуку, комп'ютерна графіка і багато іншого. Робота має бути величезна. Перший фільм "Хоббіт: Неочікувана подорож" виходить на екрани в грудні цього року.

Сьогодні знімальна група "Хоббіта" святкує закінчення зйомок, які тривали без малого рік. На своїй сторінці Facebook Пітер Джексон написав: "У нас вийшло! Знімальний день № 266, і це закінчення зйомок "Хоббіта". Спасибі нашим приголомшливим акторам і всій знімальній групі, що пройшли цей шлях до кінця, і всім вам за підтримку! Наступна зупинка - монтажна. А, так - і ще виставка ComicCon-2012! Ваш Пітер".

Високий рейтинг очікування цього фільму спостерігається не тільки у глядачів, а й у професіоналів кіно, які теж хочуть скоріше побачити нову картину, так як "Хоббіт" обіцяє стати технічним проривом у кінематографі. Це перший фільм, який повністю знятий у форматі HFR (коли зображення рухається зі швидкістю 48 або 60 кадрів в секунду проти традиційних 24).

У 2011 році на фестивалі-виставці CinemaCon прогресивний режисер Джеймс Кемерон переконував усіх кінематографістів переходити на технологію зйомки HFR. Кемерон і сам не збирається відставати: його "Аватар 2" і "Аватар 3" вийдуть вже в новому форматі.

Але в квітні 2012 на тому ж фестивалі був продемонстрований 10-хвилинний уривок з "Хоббіта", який Джексон представляв сам. Реакція була вкрай неоднозначною - багато глядачів потім писали, що таке зображення не дуже комфортне для очей і виглядає дивно. Але Пітер Джексон відповів скептикам і заступився за нову технологію. Тепер схвильованим шанувальникам залишається тільки чекати грудня, щоб все побачити на власні очі.

Зараз ви читаєте новину «"У нас вийшло!" - закінчилися зйомки "Хоббіта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі