Ексклюзиви
понеділок, 13 листопада 2017 10:00

Нищук і Янковський відкрили виставку в Мінкультури
5

  Міністр культури Євген Нищук і засновник Фонду Ігор Янковський
Міністр культури Євген Нищук і засновник Фонду Ігор Янковський

6 листопада в приміщенні Міністерства культури України відкрили художню виставку переможців конкурсів Дитячого малюнку "Україна очима дітей", яку впродовж 5 років проводить Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього".

Експозицію відкрили засновник фонду Ігор Янковський та міністр культури України Євген Нищук. Також у церемонії брали участь юні художники - переможці минулорічних конкурсів, батьки, викладачі, директори художніх шкіл та студій.

  Учасники виставки в Мінкльтури
Учасники виставки в Мінкльтури

Стіни Міністерства культури України перетворились на мистецьку галерею юних художників, яка розкинулася на два поверхи. Виставка дитячих малюнків "Україна очима дітей" складена з картин-переможців Всеукраїнських конкурсів дитячого малюнку, які протягом п'яти років організовувалися і проводилися Фондом Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього".

До експозиції увійшли 66 картин-переможців у конкурсах "Моя мирна Україна" (2014), "Віра.Надія.Любов" (2015), "Україна: шлях до миру" (2016), "Україна - земля талантів" (2017). Їхніми авторами є юні художники зі всієї України віком від 5 до 17 років.

  Ігор Янковський, Євген Нищук і переможці п'яти конкурсів Дитячого малюнку
Ігор Янковський, Євген Нищук і переможці п'яти конкурсів Дитячого малюнку

"Фонд організовує найбільший в Україні конкурс дитячого малюнку протягом 5 років, і за цей час ми представляли дитячі роботи не тільки в Києві, а й в Нью-Йорку, Брюсселі, Парижі. І ось експозиція кращих картин розгорнута в приміщенні Міністерства культури. За минулі роки у нас сформувались хороші партнерські відносини з Міністерством культури, Держкіно України. І це здорово, коли на благо України працюють всі зацікавлені сторони - і меценати, і держава. Я розумію, що не всі учасники нашого конкурсу стануть художниками, не всі виберуть професії, пов'язані з мистецтвом. Однак, я абсолютно впевнений, що почуття гармонії, почуття прекрасного супроводжуватимуть їх упродовж усього життя", - розповів Ігор Янковський.

Міністр культури України Євген Нищук наголосив на важливості проведення дитячих конкурсів, які розвивають талант юних українців.

  Подарунок від учасниці Лілії Дорошенко - картина «Патріоти України»
Подарунок від учасниці Лілії Дорошенко - картина «Патріоти України»

"Не зважаючи на те, що Міністерство культури - це державна установа, ми намагаємося бути відкритими, і цьому сприяє цикл виставок у цих стінах. Всі, хто приходять до міністерства, а тут буває безліч делегацій, в тому числі з-за кордону, зможуть отримати естетичну насолоду, подивившись на ці прекрасні малюнки. Мені дуже приємно, що сьогодні тут представлена виставка дитячих робіт під символічною назвою "Україна очима дітей"", - заявив Євген Нищук.

Не обійшлося і без сюрпризів: сім'я юної художниці та неодноразової учасниці конкурсу Лілії Дорошенко передала Ігорю Янковському в подарунок картину "Патріоти України".
Юні митці, які виступали на відкритті, подякували за підтримку їхніх починань і побажали успіхів новим учасникам конкурсу дитячого малюнку.

  Ігор Янковський оглядає виставку в Мінкультури
Ігор Янковський оглядає виставку в Мінкультури

Виставка триватиме до 6 грудня.

За весь час проведення конкурсу отримали майже 3000 робіт від 2914 юних талантів з усієї України.

Зараз ви читаєте новину «Нищук і Янковський відкрили виставку в Мінкультури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі